Til hovedinnhold

Tom Ståle Nordtvedt

Seniorforsker

Tom Ståle Nordtvedt

Seniorforsker

Tom Ståle Nordtvedt
Telefon: 930 08 853
Mobil: 930 08 853
Avdeling: Prosessteknologi
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjoner

Publikasjon

Preliminary results from PROMAC: a Project on energy efficient Processing of macroalgae in blue-green value chain

https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1496910

The 2015-2018 PROMAC (Energy efficient Processing of Macroalgae in blue-green value chains) is financed by the Norwegian Research Council. The PROMAC consortium is led by Møreforsking AS and consists of both Norwegian (SINTEF, NIBIO, NTNU, NMBU) and European (CEVA, MATIS, SLU)research institutes, as...

Forfattere Rebours Celine Stévant Pierrick Francois Denis Gracey Erik Olav Velle Liv Guri Roleda Michael Steinshamn Håvard Marfaing Hélène Aasen Inga Marie Krogdahl Åshild Nordtvedt Tom Ståle Oppen Johan Carvajal Ana Karina Forbord Silje Steinhovden Kristine Braaten Handå Aleksander Skjermo Jorunn Slizyte' Rasa skarbø oddvar Ramin Mohammad Chapman Annelise Sabine
År 2017
Type Presentasjon
Publikasjon

Status hyse – utfordringer og muligheter i fiskeri og foredling med fokus på kvalitet: Forprosjekt

https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1356069

Tilbakemeldinger fra industri og marked viser at kvaliteten på bearbeidede hyseprodukt fra Norge ikke alltid er god nok for alle segmenter i markedet. Bløt muskel, spalting og blodfeil er typiske kvalitetsutfordringer. Det er åpenbart rom for forbedringer i dagens fangst- og produksjonsregime og der...

Forfattere Olsen Stein Harris Nordtvedt Tom Ståle Tobiassen Torbjørn Joensen Sjurdur Nilsen Heidi
År 2016
Type Rapport
Publikasjon

State of the art: Superchilling in the food processing industry

https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1369246

Controlled partial freezing or superchilling of food products can result in significant shelf life extensions during the cold chain. Between 10 % - 20 % of the foods water content is frozen and the ice functions as a thermal inertia during storage and transportation. Superchilled product have in gen...

År 2016
Type Konferanseartikkel/Bokkapittel
Publikasjon

Kühlung von pelagischem Fisch - im Fokus: Blauer Wittling -

https://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1450339

Pelagische Fische leben im uferfernen Freiwasserbereich im Meer, oberhalb der Bodenzone und sie sind ein wertvoller Rohstoff für die menschliche Versorgung und die Futtermittelproduktion für Aquakulturen. In Norwegen werden hauptsächlich Hering, Makrele, Lodde (Kapelan), Sandaale und Blauer Wittling...

År 2016
Type Konferanseartikkel/Bokkapittel
Vis alle publikasjoner