Betong er et av verdens mest brukte materialer, og sementproduksjon står for syv prosent av verdens klimautslipp. For å nå klimamålene trenger vi kontinuerlig nye og innovative betongløsninger. Vi inviterer derfor betongprodusenter, byggherrer, energigjenvinningsanlegg, reguleringsaktører, gjenvinningsbedrifter og andre til å diskutere hvordan sirkulære løsninger i betongproduksjon kan bidra til en mer bærekraftig bygg- og anleggsnæring.
På workshopen vil vi diskutere hvordan sirkulære løsninger kan bidra til å redusere klimautslippene knyttet til betong i bygg- og anleggsnæringen. Bunnaske som erstatning for sement brukes som case.
Ved å bruke karbonisert bunnaske som delvis sementerstatning kan vi redusere både behovet for deponering og CO₂-utslipp fra avfallsforbrenning, samtidig som uttak av nye naturressurser reduseres.
Arrangementet er en del av et samarbeidsprosjekt mellom Goodtech, Oslo Kommune, NOAH, Aaltvedt, Unicon og SINTEF. Prosjektet utforsker hvordan bunnaske fra energigjenvinningsanlegg kan gå fra avfall til å bli en verdifull ressurs.
Hvorfor delta
Arrangementet blir en unik anledning til å
- Få innblikk i hvordan nye grønne løsninger kan implementeres i praksis
- Dele innsikt og erfaringer med ledende aktører i næringen
- Lære om mulighetene karbonisert bunnaske gir for sirkulær betong i bygg og anlegg
Program
- Velkommen (11:00)
- Innovasjon og utvikling – muligheter for næringen
- Bunnaske som sementerstatningsalternativ i betong
- Lunsj og diskusjon rundt bordet
- Perspektiver fra verdikjeden – aktører i verdikjeden deler sitt syn på hvordan nye grønne løsninger kan implementeres i praksis
- Diskusjon og avslutning (14:00)
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Lunsj blir servert underveis.
Velkommen!