Til hovedinnhold
Norsk English

Bærekraftig matverdikjede med lave utslipp og lite matsvinn

SINTEF, Norsk Kylling og Sjømat Norge har lenge arbeidet med teknologi og metoder for å gjøre matverdikjeden mer bærekraftig. For å oppnå de globale bærekraftsmålene må vi fortsette dette arbeidet både i Norge og bidra til forbedringer i andre land, spesielt lavinntektsland.

Informasjon

Sted
Den lille andunge
Start
Legg til i kalender
Slutt

En tredjedel av all mat som produseres globalt blir ikke spist, og det utgjør en ufattelig stor mengde ressurser som går til spille. Kjølekjeden er viktig for å opprettholde god produktkvalitet og redusere matsvinn, men den krever også energi. Vann er også viktig i matprosesseringen, og det er en sammenheng mellom vann- og energiforbruk. God ressursbruk er nøkkelen til suksess og lavere klimagassutslipp

I programmet ønsker vi presentasjoner fra deltakerne, samt en debatt om hvordan vi kan lykkes og hvem som skal bidra med hva. Vi har med forskningsinstitutter og industri, og har også invitert NORAD, som er en viktig aktør.

SINTEF Ocean på Arendalsuka. 

frukt i container
Foto: Shutterstock/ArieStudio

Kontaktperson

Adresse

Nedre Tyholmsvei 7b, Arendal, Norway