Til hovedinnhold
Norsk English

Seniorforsker/Forsker – Bærekraft i industrielle prosesser og verdikjeder

Seniorforsker/Forsker – Bærekraft i industrielle prosesser og verdikjeder

Seniorforsker/Forsker – Bærekraft i industrielle prosesser og verdikjeder

Faggruppen for sirkulære verdikjeder i SINTEF Nord jobber med bærekraft og sirkulær økonomi i industrielle prosesser og verdikjeder. Med denne stillingen søker vi en seniorforsker/forsker som kan være med å utvikle og drive FoU-prosjekter innenfor disse temaene. Vi har en bred prosjektportefølje med prosjekter rettet mot mineralnæringen, bygg og anlegg, prosessindustri, samt fiskeri og havbruk. 

 

I våre prosjekter utreder vi potensialer for industrielle symbioser hvor ressurser på avveie i en bransje/bedrift, kan brukes til å skape verdier i en annen. Vi gjennomfører bærekraftsvurderinger med hensyn på materialbruk, ressursutnyttelse, klimagassutslipp og energibruk, og har en stadig økende etterspørsel etter LCA-kompetanse. Vi jobber også med digitalisering og optimalisering av industrielle prosesser. I tillegg gjennomfører vi kvalitative interessentanalyser for å belyse barrierer og suksesskriterier for å introdusere nye anvendelser eller konsepter. I SINTEF er det et stort fokus på vitenskapelig publisering og det er ønskelig at du har erfaring og/eller interesse for dette.

 

Faglig profil

  • Kunnskap om bærekraftsanalyser, som livsløpsanalyser (LCA) og materialstrømsanalyser (MFA), og gjerne erfaring med LCA-programvare.
  • Kunnskap om viktige verdikjeder innen prosessindustri, bygg og anlegg, gruvedrift og/eller fiskeri og akvakultur.
  • Sterk verdikjedeforståelse/systemtenkning og evne til å se sammenhenger på tvers av industrier og fagområder
  • Analytisk, faglig sterk og erfaring med vitenskapelig publisering og -metode
  • Etablerte nettverk i regionalt næringsliv og forskningsmiljø er en fordel, men ikke et krav  

Øvrige kvalifikasjoner

  • Phd eller mastergrad med ønske om å ta Phd på sikt, innen relevante tekniske fag 
  • For seniorforskerstilling kreves vitenskapelige publikasjoner etter fullført Phd studie.
  • Erfaring med FoU-prosjekter: søknadsprosess og gjennomføring. For seniorforsker kreves ledelse av FoU-prosjekt.
  • God evne til samarbeid og formidling  

Som seniorforsker/forsker i SINTEF Nord vil du også jobbe med dyktige fagfolk innen systemutvikling, digital transformasjon, vitenskapelig analyser og evalueringsmetoder. I våre prosjekter samarbeider vi med hele SINTEF for å oppnå de beste resultatene for våre kunder.  

Vi tilbyr

  • Gode utviklings-/og karrieremuligheter
  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver
  • Dyktige og trivelige kollegaer
  • Faglig utvikling innen forskning
  • Et levende og inspirerende fagmiljø som på flere områder er verdensledende
  • Konkurransedyktig lønn og fleksibel arbeidstid
  • Gode velferdsordninger; en moderne pensjonsordning- og meget gode forsikringsordninger

 

SINTEF Nord AS har kontorsted i Tromsø og vi ønsker at flest mulig jobber ved kontoret. Men, det er mulighet for fjernkontor dersom du innehar spesielt egnet kompetanse. Du må regne med noe reisevirksomhet. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk). Søkere som ikke behersker norsk forventes å tilegne seg tilstrekkelige norskkunnskaper.

Kortfattet søknad med CV og karakterutskrifter sendes innen 18. august 2024.

Søk på stillingen

Arbeidssted

Tromsø

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

SINTEF Nord er en av flere forskningsenheter som utgjør SINTEF. Behovet for nordområderelatert forskning og utvikling øker. SINTEF Nord vil ved lokal tilstedeværelse i nord kunne tilby F&U-tjenester til industri, næringsliv og offentlig forvaltning. SINTEF Nord er lokalisert i egne kontorer i sentrum av Tromsø. Vi bygger opp lokal   kompetanse og kapasitet innen fiskeri og havbruk, IKT, maritime operasjoner og mineraler. Målet er å bidra til lokal verdiskapning i nord basert på ressurser til havs og på land. 
 
Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.