Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF Energi søker forsker/seniorforsker innen kraftmarkeder og vannkraftoptimering

SINTEF Energi søker forsker/seniorforsker innen kraftmarkeder og vannkraftoptimering

Er du interessert i hvordan vannkraftproduksjon planlegges? Vil du bidra til å utnytte den enda mer effektivt og fleksibelt?

I SINTEF Energi jobber vi sammen med industri og offentlig sektor for å skape bærekraftige energiløsninger for et bedre samfunn. Fleksibel kraftproduksjon fra fornybare energiressurser er viktig for grønn omstilling. Som del av vår forskningsgruppe bidrar du til å utnytte den unike norske vannkraften mer effektivt og fleksibelt.

Om rollen: Vi ser etter talenter med interesse for forskning og programmering, særlig innen matematiske algoritmer og fremtidens fornybare kraftsystem. Hos oss vil du jobbe med spennende temaer som produksjonsplanlegging, kraftmarkedsmodellering, optimering, energi- og forsyningssikkerhet, programvareutvikling og den pågående digitaliseringen. Èn relevant oppgave vil være forskning for å utnytte store mengder data gjennom tungregning, maskinlæring/KI og andre matematiske tilnærminger. 

Hvem er vi: Vår avdeling er Norges største fagmiljø innen forskning på kraftsystem og kraftmarkeder. Her jobber det mange forskere og vi har gode muligheter til å gjennomføre PhD-utdanning. Vi tror sterkt på å jobbe sammen, da våre prosjekter ofte krever innsikt fra mange eksperter og på tvers av fag.

Et ledende forskningsmiljø: Vi jobber tett sammen med NTNU og deltar i spennende prosjekter både i Norge og internasjonalt. Vi er stolte av våre unike fagmiljø, blant annet innen vannkraftoptimering, og vårt vertskap og deltagelse i forskningssentre som FME CINELDI, NorthWind, HydroCen og NTRANS.

Vi verdsetter mangfold: Vi tror at ulike perspektiver beriker oss og leder til bedre løsninger. Det er viktig for oss å skape, beholde og videreutvikle et inkluderende miljø hvor alle føler seg verdsatt. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke, uavhengig av alder, kjønn, legning, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. 

Kvalifikasjoner:

  • MSc / PhD innen industriell økonomi, elkraft, kybernetikk, fysikk, anvendt matematikk, samfunnsøkonomi, eller lignende
  • Kunnskap om matematiske metoder for optimering
  • Interesse for programmering og kjennskap til språk som f.eks. Python, Julia, C++

Ferdigheter innen kommunikasjon av forskningsresultater, prosjektledelse, maskinlæring og kunstig intelligens, samt kraftsystem- og markedsmodellering er ønskelig.

Hvorfor bli med oss? Vi er et verdensledende forskningsmiljø som jobber for en bedre verden gjennom å bidra til å utvikle et fremtidig fornybart energisystem.

Videre tilbyr vi:

  • Spennende muligheter for personlig og faglig utvikling 
  • Mulighet til PhD-utdanning sammen med NTNU
  • Inkluderende og støttende arbeidsmiljø
  • Konkurransedyktig lønn
  • Attraktive pensjons- og forsikringsordninger
  • En variert og fleksibel arbeidshverdag

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Energi

Arbeidssted

Trondheim

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

SINTEF Energy Research delivers research-based systems and services that generate value for our clients, both in Norway and worldwide. SINTEF Energy Research is part of the SINTEF Group, which is one of Europe's largest independent research centres. SINTEF is an independent and non-commercial organisation.
SINTEF Energi AS leverer forskningsbaserte løsninger og tjenester som skaper verdier hos kundene, både nasjonalt og internasjonalt. SINTEF Energi AS er en del av konsernet SINTEF. SINTEF er en uavhengig og allmennyttig forskningsstiftelse hvor ingen eiere kan ta ut utbytte. Økonomiske overskudd investeres i vitenskapelig utstyr og kompetanse.
Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.