Til hovedinnhold
Norsk English

Forsker innen Maritim IKT og kybernetikk ved SINTEF Ocean

Forsker innen Maritim IKT og kybernetikk ved SINTEF Ocean

Har du kompetanse innen anvendelse av KI og maskinlæring fra datateknikk, kybernetikk eller marin teknikk? Vi ser etter både erfarne og nyutdannede kandidater til flere spennende forskerstillinger i faggruppen Maritim IKT og kybernetikk

Vår faggruppe jobber med å gjøre maritim transport mer bærekraftig og sikker gjennom automatisering og autonomi, samt mer effektiv ved å analysere transportsystemet helhetlig, ved bruk av egenutviklede simulatorer og analyseverktøy. Vi jobber både nasjonalt og internasjonalt med simuleringer og rådgivning rundt gode maritime transportløsninger, vi prototyper algoritmer for ruteprediksjon og energioptimalisering, og leder teknologidemonstrasjonsløp i store EU-prosjekter hvor modell- og fullskalatesting står sentralt. Vi står også sterkt innen effektivisering av bransjen gjennom teknisk standardisering. Norsk Havteknologisenter på Tyholt i Trondheim er under bygging og der vil SINTEF Ocean kunne tilby verdensledende laboratorier. Vi flytter inn der neste år. Gjennom Havteknologisenteret investeres det også i Fjordlab (Trondheimsfjorden testområde for autonome skip), som vil tilrettelegge for fullskalatesting i fjorden, hvor vi samarbeider tett med NTNU. Vår faggruppe, som har ekspertise innen simuleringer og analyser, skal plassere oss sentralt i sjiktet mellom simuleringer, modell- og fullskalatesting

Vi arbeider tett med redere, vareeiere, utstyrsleverandører og verdensledende forskningsmiljøer med forsknings- og utviklingsprosjekter knyttet til fremtidens maritime transportsystemer, autonome og smarte skip, og operasjonell beslutningsstøtte. Gjennom våre prosjekter og i samtaler med kunder ser vi at utviklingen innen utvidet virkelighet (AR) og virtuell virkelighet (VR) går meget raskt og er nøkkelfaktorer for suksess innen beslutningsstøtte. Vi ser videre at behovet for styrket innsats innen anvendelse av KI og maskinlæring på store datamengder gjør at vi må styrke vår kapasitet og kompetanse i gruppen. Derfor søker vi nå etter en eller flere relevante kandidater.

Arbeidsoppgaver:

  • Implementasjon og anvendelse av KI og maskinlæring for beslutningsstøtte og maritim autonomi
  • Dataanalyse og utvikling av datadrevne modeller for bruk i digitale tvillinger
  • Tilrettelegge for økt bruk av AR og VR opp mot beslutningsstøtte for operatører innen autonome maritime operasjoner 
  • Utvikling av programvare (Python, Java, JS/TS, ++) både for kunde og interne analyseprosesser
  • Samarbeide med industri, akademia og myndigheter i større forskningsprosjekter og forskningssentre
  • Lede oppgaver og prosjekter, og sørge for en god økonomisk og faglig prosjektgjennomføring
  • Formidle resultater i vitenskapelige artikler, faglige presentasjoner og i populærvitenskapelige medium.

Vi forventer ikke at du er ekspert på alle punktene over, men ønsker gjerne at du har kunnskap, erfaring eller interesse for flere av dem. Vi jobber til daglig i flerfaglige team satt sammen for å møte behov i prosjektene, og det vil være mange muligheter for faglige utfordringer og ny læring. 

Hvem er du?

Vi oppfordrer både erfarne og nyutdannede til å søke. Du er faglig dyktig og blir motivert av muligheten for å utvikle teknologi for et bedre samfunn. 

  • Du har utdanning på minimum masternivå innen relevante områder som datateknikk, teknisk kybernetikk eller marinteknikk
  • Du har erfaring med anvendt KI/maskinlæring opp mot for eksempel beslutningsstøtte
  • Det er ønskelig med erfaring fra maritim eller offshore bransje
  • Du har gjerne erfaring fra bruk av VR og AR
  • Du har god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk og engelsk

I tillegg ser vi etter deg som verdsetter godt arbeidsmiljø med høy takhøyde, og som bidrar til et inkluderende arbeidsmiljø basert på tillit og respekt. Vi ser også etter deg som:

  • Er god til å samarbeide med andre mot et felles mål
  • Er nysgjerrig og bidrar aktivt med kreative ideer for å skape nye forskningsprosjekter 
  • Motiverer og hjelper dine kollegaer til å forbedre forskningen
  • Er ansvarsfull, tar eierskap til oppgaver og gjennomfører disse på en god måte

Hos oss får du: 

  • Et verdensledende forskningsmiljø, med stor samfunnsmessig betydning
  • Spennende og utfordrende arbeidsoppgaver i tverrfaglige team 
  • Unike muligheter til faglig og personlig vekst i et spennende kompetansemiljø
  • Et godt og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold
  • En variert og fleksibel arbeidshverdag
  • Konkurransedyktig lønn og velferdsgoder
  • Meget gode pensjons- og forsikringsordninger

Arbeidssted er Trondheim, men kontorsted i andre byer kan vurderes (Tromsø, Bergen, Ålesund eller Oslo). Synes du dette virker spennende og vil høre mer? Ta kontakt med forskningsleder Odd Erik Mørkrid, mobil: +4793090343, e-post:   Henvendelser behandles konfidensielt.

Søk på stillingen

Enhet

SINTEF Ocean

Arbeidssted

Trondheim

Søknadsfrist

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

SINTEF Ocean er et av seks institutt som utgjør SINTEF. Vi jobber med forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Vårt hovedkontor er i Trondheim, og vi har avdelinger i Tromsø, Oslo, Ålesund og Bergen. 

Se alle ledige stillinger

 

 

Om SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2100 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner. 

Vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn 

Les mer om SINTEF her.