SINTEF Energy Virtual Lab har få begrensninger sammenlignet med vanlige laboratorier, når det gjelder hva du kan søke og jobbe med, gitt dens digitale og fleksible karakter. Dette betyr at du kan modellere og analysere stort sett hva som helst, hvis du kan beskrive det i kode. Dermed kan det legge til rette for et nytt nivå av synergi og samarbeid på tvers av felt og domener for – men ikke begrenset til – energiforskere og industri. Ved å bruke denne plattformen og dens verktøy, kan vi kommunisere og samarbeide på et teknisk nivå med færre utfordringer enn noen gang før. Dette muliggjør diskusjon og samarbeid om spesifikke modeller og saker i samme kode, mens vi bruker de samme filene og miljøene, da vi unngår duplikater og delingsproblemer som ofte oppstår ved håndtering av denne typen data.
vLabben er basert på åpen kildekode-verktøy som Project Jupyter, Kubernetes og Docker. Gjennom både Jupyter-notebooks og full terminaltilgang kan brukere lage og se en kombinasjon av dokumentasjon, plott og faktisk kode som kjører fra en live kjerne i nettleseren din, noe som er nyttig for å forklare og visualisere skript og kode på høyt nivå.
Etter å ha gått inn i vLab med din egen personlige brukerlegitimasjon, får du umiddelbart servert et forhåndskonfigurert, klar til bruk beregningsmiljø. vLabben hjelper deg med å unngå utfordringene med å måtte konfigurere og vedlikeholde et stabilt og oppdatert sted for dine datavitenskapelige behov, og vil i stedet frigjøre tid, slik at du kan fokusere på å jobbe med prosjektene dine. Når det er sagt kan du alltid tilpasse løsningen med favorittpakkene og applikasjonene dine ved å bruke alt som er kompatibelt med Python, Julia og R i frontend, og Linux i backend.
SINTEFs planleggingsmodell for vannkraftproduksjon SHOP (Short-term Hydro Optimization Program) er en av modellene tilgjengelig i vLabben. Dette betyr at det er mulig å få tilgang til modellens muligheter uten å måtte installere programvare, og lære å bruke modellen med forhåndseksisterende interaktive eksempler eller ved å laste opp egne testcases. Denne tilnærmingen senker den første innsatsen på vegne av brukeren, og den senker forhåpentligvis også grensen for å teste ut de nyeste funksjonene og rettelsene. Planen er å integrere flere av SINTEFs øvrige modeller og verktøy i fremtiden.
Er du interessert og vil lære mer, ta kontakt med oss for en prat.