Grovkjøkken for produktutvikling og analyse
- Grovkjøkkenet er godt utstyrt for filetering, kverning, hakking og varmebehandling og emballering av matvarer.
- Her gjennomfører vi produktutvikling og pilotforsøk
- Grovkjøkkenet ligger vegg i vegg med levendelagringsrommet, så vi har mulighet til å gjennomføre analyser på nyslaktet fisk
- Utstyr: liten hurtighakke, manuell pølsestopper, kombidampovn, kjøttkvern og blander, vakuumpakkemaskin, teksturanalyseverktøy
Mat- prosess- og produktutvikling
- Bevare gode helsekomponenter (f.eks omega 3) ved optimal prosessering
- Reduksjon av salt ved bruk av salterstattere
- Utvikle komponenter som kan benyttes som saltersattere (tang og tare, hydrolysat fra restråstoff, urteekstrakt, melkemineraler)
- Optimalisering av salteteknikker for å redusere salt
- Berike matvarer med gode helsemessige komponenter som for eksempel essensielle aminosyrer, eller ved å endre fettsyresammensetning fra mettet fett til mer flerumettet fett
- Nye produkter for å bidra med økt sjømatkonsum
- God råvarekompetanse innen mat " fra fiskemuskel til mat"
- God råvarekompetanse – hvordan vil ny teknologi påvirke sluttproduktet?
Noen bilder fra kjøkkenet