Digitale lean-kurs for mat- og drikkevareindustrien
SMED - Raske omstillinger
Påmelding
Kurset holdes 21.–22.09.2021 og halv dag 04.10.2021.
Om raske omstillinger (SMED)
SMED er en metodikk som reduserer tiden det tar fra vi avslutter en produksjons- eller arbeidsprosess, og til vi er i gang med neste. SMED står for Single-Minute Exchange of Die.
Hvorfor akkurat dette kurset?
-
Kurset er delt opp i en teoretisk og en praktisk del.
-
Deretter blir det gruppearbeid der deltagerne gjennomfører en praktisk trening i metodikken i en utvalgt prosess / maskin i sin egen bedrift.
-
Gruppene presenterer sitt gruppearbeid i plenum for erfaringsdeling.
-
Avslutningsvis så drøftes suksesskriterier for innføringen av SMED i egen virksomhet.
Målgruppe:
Kurset er rettet mot bedrifter som ser behov for å redusere sløsing og tap knyttet til omstilling. Kursopplegget er primært lagt opp til at det er flere deltagere i fra samme bedrift, som samarbeider i gruppearbeidet.
Tidspunkt:
Kurset holdes 21.–22.09.2021 og halv dag 04.10.2021.
Praktisk informasjon:
Antall deltagere på kurset er satt til maksimalt 30 personer.
Disse er tenkt fordelt på inntil 3 forbedringsgrupper a 5-10 personer som instruktørene kan følge opp relativt tett via Teams under gruppearbeidet.
I tillegg til disse gruppene kan vi ha med enkeltpersoner eller mindre grupper med en mindre omfattende oppfølging og rapportering.
Forberedelser:
Det må på forhånd være valgt ut en omstilling som kan brukes som praktisk case. Her gjennomføres en fysisk omstilling i etterkant av teoridelen på dag 1.