Overordnet mål med prosjektet er å etablere kunnskap om hvordan velferdsteknologi og ny tjeneste kan stimulere personer med KOLS til fysisk aktivitet i hjemmet og nærmiljøet. Prosjektet vil danne grunnlaget for et hovedprosjekt, som vil ha som mål å bedre funksjons- og mestringsevne, stagnere sykdomsutvikling, bedre selvstendighet og livskvalitet for personer med KOLS.
Følgende problemstillinger skal besvares i prosjektet:
- P1 Hva er de viktigste brukerbehovene, barrierene, motiverende faktorene og relevante kravene til et fysisk aktivitetstilbud i hjemmet/nærmiljøet for personer med KOLS?
- P2 Hvilke krav må teknologien oppfylle, og hvilke typer velferdsteknologi er egnet for implementering av et fysisk aktivitetstilbud for personer med KOLS i hjemmet/nærmiljøet?
- P3 Hvilke krav må støtteløsningene/tjenestene oppfylle for å være egnet for implementering av et fysisk aktivitetstilbud for personer med KOLS i hjemmet/nærmiljøet?
- P4 Basert på kunnskap om deltakernes motivasjon for deltakelse, barrierer og deres egne krav i forhold til hjelpemidler, type aktivitet, treningsintensitet, tid og sted for trening, - hvilke løsninger som fremmer fysisk aktivitet hos personer med KOLS bør utvikles?
- P5 Hvilke aktører og hvilken forretningsmodell bør utvikles for å skape regional vekst?
Studien er finansiert av Regionalt Forskningsfond Midt-Norge, og er et samarbeid med Trondheim kommune og St. Olavs Hospital.