Samarbeidet skal ellers inkludere beslutningstakere, standardiseringsorganer og eksperter, som representerer det Europeiske energisystemet.
Dette oppnås ved å:
- Sette opp en bærekraftig og interaktiv flerdimensjonal plattform med pan-europeisk nivå og innflytelse.
- Utvikle mekanismer til kunnskapsformidling som vil bidra til å identifisere, diskutere og strukturere de viktigste FoU-utfordringene.
- Organisere av dedikerte workshops for å støtte utveksling av erfaringer og kompetanser mellom medlemmer av FoU-miljøet, i samarbeid med allerede pågående aktiviteter, med sikte på større deltakelse.
- Levere, gjennom plattformen, ferdige verktøy som vil støtte innsamling av reelle data / resultater fra pågående prosjekter og bygge en nyttig samling av data tilgjengelig for alle interesserte interessenter.
- Etablere regionale PANTERA Desks og ad hoc arbeidsgrupper for å møte de kommende FoU-behov og takle sentrale temaer identifisert i prosjektet for å generere resultater, rapporter, meldinger og tilby støtte.
Hovedmålsetninger:
- Bygge et ekte felleseuropeisk FoU-samfunn innen Smart Grids domene og tilhørende fleksibilitet relaterte tiltak i energisystemer.
- Dekke mangler som for tiden eksisterer på FoU energifeltet i Europa blant medlemslandene og skape incentiver til investeringer i Smart Grids.
- Etablere en bærekraftig multifunksjonell plattform som kilde og inspirasjon for EUs FoU-miljø innen smarte energisystemer og teknologier, til støtte for energiovergangen og lavkarbonøkonomi.
- Bygge langsiktig fellesskap og tillit for et velfungerende og pålitelig europeisk energisystem.
Prosjektkoordinator: FOSS Research Center for Sustainable Energy, University of Cyprus
Prosjektkonsortium:
- FOSS Research Center for Sustainable Energy
- DERlab - Europeiske distribuerte energiforskningslaboratorier
- RSE - Ricerca sul Sistema Energetico
- SINTEF
- FEI - Institute of Physical Energetics
- Suite5 - Løsninger og tjenester for informasjonsteknologi SME
- IERC - International Energy Research Center
- UCD - University College Dublin
- Technical University of Sofia
Dette prosjektet har mottatt finansiering fra EUs forsknings- og innovasjonsprogram i EU under kontrakt nr. 824389