NCS C+ vil utvikle og modne fire klimapositive teknologier som skal bidra til å realisere Norge og Europas klimanøytrale ambisjoner. Teknologiene skal bidra til å fjerne store volum av karbondioksid (CO2) og metan fra atmosfærene.
Teknologiene er:
- Omforme alge og/eller avfall fra bio-ressurser til hydrogen og/eller varme med CCS
- Fjerne CO2 fra sjøvann
- Fjerne CO2 fra luft (ofte omtalt som DAC)
- Fjerne metan fra luft
Med å gjøre dette, vil NCS C+ bruke mulighetene som finnes på norsk sokkel til å utvikle kostnadseffektive teknologier som kan fjerne, transportere og lagre CO2.
De vitenskapelige resultatene fra NCS C+, vil kunne øke momentet for karbonfangst og -lagring i Norge og Europa og legge grunnlaget for å ta i bruk klimapositive løsninger. NCS C+ vil fremme alternative veier for å utnytte CCS infrastruktur med mål om å øke bruken av kostnadseffektive, klimapositive verdikjeder.
Som et resultat, vil NCS C+ bidra til å øke takten i den grønne transisjonen som innebærer en overgang til en netto-null økonomi, samt endre de eksisterende klimagassnivåene i atmosfæren.
NCS C+ samler forskningsaktører i et konsortium som søker ekselens i innovasjon og forskning for å nå det fulle potensialet for de klimapositive teknologiene. Prosjektet er koordinert av SINTEF Energi som har hovedansvar for forskningen sammen med SINTEF Industri, SINTEF Ocean og Universitetet i Oslo. Flere andre ledende universitet som Technical University of Delft (TU Delft), University of Alberta og KTH Royal Institute of Technologies, bidrar også I prosjektet.
Prosjektet er tilknyttet et annet Grønn plattform prosjekt; Carbon Links (LINCCS), som er ledet av Aker Solutions.