Målet med prosjektet er å etablere en integrert plattform for å forbedre verdikjeden for kritiske råvarer ved å fremme bærekraftig gruvedrift.
Dette vil bli demonstrert i EU-land (Hellas og Spania), og validert på seks gruveanlegg, gjennom å vise frem de systemiske innovasjonene.
Dataøkosystem
- Koble og bruke data fra ulike kilder, som Copernicus, bakkeradar, droner og in-situ avlesing, for å overvåke hele livssyklusen til råvarer.
Analyseklare data og råmaterialbibliotek
- Vil prosessere multisensoriske jordobservasjonsdata til å bli analyseklare data og kombinere dem semantisk med in-situ-data for å skape et åpent og standardisert råmaterialbibliotek. Dette vil støtte kritiske råvarers livssyklus mht. gruvedrift og kartlegging av primære og sekundære materialer.
Jordobservasjonstjenester for gruveindustrien
- Utvikle og distribuere tjenester som er sentrale for forsyningskjeden, inkludert kartlegging av kritiske råvarer, mineralutforskning, utvinningshastighet i dagbrudd og lagervolumer. I tillegg vil det tilbys en dynamisk farekartleggingstjeneste for proaktiv risikostyring ved gruveanlegg.
Grønn og resilient ansvarlighet
- Denne komponenten vil kvantifisere den miljømessige og sosioøkonomiske virkningen av gruvevirksomhet i ulike faser (f.eks. tillatelse, drift, etter nedleggelse) for å fremme robusthet og bærekraft i forsyningskjeden for kritiske råvarer.
Partnere:
- 15 organisasjoner fra seks EU-medlemsland
- Seks store universitets- og forskningsinstitusjoner, seks småbedrifter og en større bedrift, et nasjonalt standardiseringsorgan og en gruveklynge.