Bærekraft og demokrati i norsk arbeidsliv
Gjennom et flerårig forskningsprosjekt skal SINTEF-forskere få frem ny kunnskap om arbeidsmiljø og arbeidsbetingelser for arbeidstakere i Norge.
Gjennom et flerårig forskningsprosjekt skal SINTEF-forskere få frem ny kunnskap om arbeidsmiljø og arbeidsbetingelser for arbeidstakere i Norge.
Målet med det flerårige prosjektet er å få kunnskap om bruk av Virtual Reality som verktøy for å hjelpe mennesker som strever psykisk og lever sosialt isolerte liv.
I dette miniprosjektet har vi sammenlignet sykefraværs-oppfølgingsregimer (rettigheter og plikter hos arbeidsgiver, arbeidstaker og myndigheter) i ulike land, og gjort en vurdering av fordeler og ulemper ved disse ulike systemene.
SINTEF har utført en helhetlig samfunnsøkonomisk vurdering av tjenestetilbudet til mennesker med lettere psykiske helseproblemer.
Vi skal utrede hva det lokale tilbudet til voksne med lettere og moderate psykiske helseplager omfatter, og hva som hemmer og fremmer utviklingen av et slikt tilbud.
En betydelig del av prosjektet handler om utforming av spørsmål til kommunene, kvalitetssikring av datagrunnlaget og analyser av innsamlet datagrunnlag.
I dette prosjektet undersøker vi situasjonen for unge brukere med sammensatte behov hos Nav i Sør-Trøndelag. Både ledere og veiledere ved alle Nav-kontorene er intervjuet. I tillegg er det gjennomført en spørreundersøkelse blant unge brukere av Nav...
Arbeidsavklaringspenger (AAP) ble innført 1. mars 2010, som erstatning for de tre ordningene yrkesrettet attføring, rehabiliteringspenger og tidsbegrenset uførestønad. Hensikten med innføringen av arbeidsavklaringspenger var å legge til rette for...
Vi har samlet forskningsfunn om det kjønnsdelte arbeidsmarkedet og kvinners arbeidshelse.
Vi har studert hvordan fastlege, kommune, og spesialisthelsetjenester samarbeider om mennesker med psykiske lidelser i ulike geografiske områder. Vi har fremskaffet mer kvalitativ informasjon om hva som kjennetegner et godt samarbeid mellom aktørene...
Vi ga først en beskrivelse av tjenestene til mennesker med psykiske lidelser og vansker, og satte på denne måten rammene for hvilket samarbeid som skulle beskrives gjennom ulike modeller.
Formålet med prosjektet har vært å skaffe mer kunnskap om det kommunale rusarbeidet, samt analysevirkningene av at rustilskuddet fra 2013 ble lagt inn i den kommunale rammen.
Tidlig i januar 2013 fullførte Helsedirektoratet arbeidet med en utredning av modeller for kommunal medfinansiering av psykisk helsevern og rusbehandling (TSB).
Prosjektet handler om samarbeids- og kommunikasjonsstrukturer mellom aktører som samarbeider om IA-avtalen og Jobbstrategien.
SINTEF har nå for andre gang evaluert avtalen om et inkluderende arbeidsliv (IA‐avtalen). IA-avtalen er en omfattende avtale som nå omfatter seksti prosent av norske arbeidstakere. Avtalen er en viktig realisering av trepartssamarbeidet i norsk...
Jobbstrategi for personer med nedsatt funksjonsevne retter seg mot unge under 30 år med nedsatt funksjonsevne som står utenfor arbeidslivet. SINTEF har fått i oppdrag å evaluere implementeringen av tiltakene som er satt i gang i forbindelse med...
I dette prosjektet bidro vi med kunnskap om hvilke utfordringer kommunesektoren sto overfor når det dreide seg om oppfølging av dagens IA-avtale, og hvilke problemstillinger det var særlig viktig å ha oppmerksomhet rundt, for å ivareta kommuner og...
Datagrunnlaget i denne rapporten er basert på en detaljert kartlegging av 3 122 pasienter som mottar døgnbehandling i psykisk helsevern eller i tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB).