
CO2BioPEC
Hovedmålet for prosjektet CO2BioPEC er å demonstrere en bio-hybrid fotoelektrokjemisk celle (PEC) hvor man fanger solenergi samtidig som man bruker enzymer for å omdanne CO2 til energirike forbindelser.
Hovedmålet for prosjektet CO2BioPEC er å demonstrere en bio-hybrid fotoelektrokjemisk celle (PEC) hvor man fanger solenergi samtidig som man bruker enzymer for å omdanne CO2 til energirike forbindelser.
Hovedmålet med LORCENIS-prosjektet er å utvikle forsterket betong med levertidsforlengelse. Betongen er tenkt brukt i infrastruktur og konstruksjoner innen energimarkedet, og i konstruksjoner under ekstreme driftsforhold.
FerroCool er eit eksperimentelt forskningsprosjekt som vil undersøke varmeovergang i ferrofluider. Det er et skritt i retningen mot å realisere et nyskapende, effektivt og pålitelig kjølekonsept som bruker magnetiske nanofluider.
CARBCOATPRO-prosjektet tar sikte på å utvikle beskyttende "smarte" belegg. Belegg som utvikles, vil bestå av multifunksjonelle tilsetningsstoffer med "selvreparerende", beskyttende egenskaper.
I dette prosjektet er målet å øke vår kompetanse og utvikle nye eksempler på polymer- og hybridbaserte kapsler ved å bruke ulike teknikker og materialer. Nano- og mikrokapsler er svært nyttige i applikasjoner hvor aktive stoffer trenger beskyttelse...
Prosjektet angår bunnstoff for bruk på fartøyer og andre installasjoner i sjøvann. Marin begroing starter så snart et objekt plasseres i sjøvann. En effektiv bunnstoff vil hindre begroing og dermed bidra til redusert drivstofforbruk og utslipp av...
I prosjektet CUSTOMR går de fire Røros-bedriftene Røros Vinduer og Dører, Røros Metall, Røros Produkter og Flokk videre med å utvikle sin evne til Masseprodusert Skreddersøm (MSS). I denne forretningsstrategien spesifiserer kunden sitt eget produkt...
ERIFORE vil realisere Europas potensiale i å bli verdensledende innen biobasert forskning og innovasjon. Prosjektets målsetting er å skape åpen tilgang til forskningsinfrastruktur innen bioøkonomi fra skog i Europa, slik at det skapes nye...
Mar3Bio (Marine Biomasses, Biorefinery and Biotechnology) har som hovedmål å utvikle effektive og bærekraftige prosesser for å utnytte de marine biomassene brunalger og rekeskall optimalt.
Hovedmålet med PIEZOMED er å utvikle miljøvennlige og biokompatible piezoelektriske materialer med høy ytelse for medisinsk teknologi.
Utvikling av resirkulert tilslag fra gravemasser til bruk i veibygging og betongproduksjon
Målet med prosjektet er å utvikle en metode for å produsere bedre og rimeligere analysebrikker, f.eks. for medisinsk diagnostikk.
Målet med ProDIA prosjektet er å utvikle pilotskala produksjonsprosesser for hybrid nanoporøse materialer som et steg mot ferdige produkter. Produkter som kan brukes innen helse, industrielle kjølesystemer, luftrensing og lagring av gass.
Metaller er, og vil fortsette å være en forutsetning for vårt moderne samfunn; hus, biler, fly, tog, datamaskiner og mobiltelefoner - alle er avhengige av metaller. For å oppnå en bærekraftig produksjon, må metallene produseres med en energi- og...
Hovedmålet med REE4EU er å få til et gjennombrudd i arbeidet med å sikre tilgang på sjeldne jordartsmetaller i Europa. Dette består i å, for første gang, gi en kostnadseffektiv og tilfredsstillende metode for utvinning og direkte produksjon av...
Prosjektet PermHeft tar for seg teknologiutfordringer knyttet til permeabilitet av gasser gjennom polymermaterialer samt vedheft mellom ulike materialer i multimaterialkonstruksjoner.
Målet med prosjektet er å systematisere ny kunnskap i form av modelleringsverktøy som beskriver fenomener, mekanismer og legeringsaspekter som er avgjørende for utviklingen av aluminiumslegeringer med skreddersydde egenskaper basert på kontinuerlige...
Det overordnede målet for prosjektet er å utvikle nye og optimaliserte metoder for design av viklede komposittbeholdere, utvikle forbedringer av produksjonsprosessen samt utvikle støtteverktøy spesialiserte for trykkbeholdere i kompositt.
En beskyttende jakke (prototype) med et integrert trådløst sensorsystem vil bli testet og justert under realistiske tøffe forhold, og vi vil utvikle algoritmer for å korrelere sensorene i prototypen med kritiske kuldegrenser.
I CABRISS skal 16 europeiske forskningsinstitusjoner og industribedrifter utvikle en ny resirkuleringsøkonomi for solcellepaneler. CEA og SINTEF valgte syv partnere hver til å bli med i prosjektet, basert på kompetanse og tidligere kontakter.
Tenk deg at en smart magnet kan brukes til å fange CO2 – I CARBOMAG prosjektet kombinerer vi nanoteknologi med magnetisk separasjon for å fange CO2. Denne flerfaglige tilnærmingen har potensiale til å redusere kostnadene med mer enn 50 % sammenlignet...