
MultiGrid
Grid Interconnection protocols for largely dispersed minigrids/microgrids for electrification of rural India
Grid Interconnection protocols for largely dispersed minigrids/microgrids for electrification of rural India
The value of end-use flexibility in the future Norwegian energy system
I de siste årene har systemer som støtter viktige samfunnsfunksjoner som f.eks. strømforsyning blitt raskt digitalisert og automatisert.
Optimal forbrukerrespons med fremtidens effekttariffer og prisfølsom strømkunde
Dette prosjektet vil benytte seg av forbedringene innen silisium mikromaskinering og moderne materialdeponering for å lage nye faststoffbaserte nøytrondetektorer med tredimensjonale mikrostrukturer fylt med nøytronkonverterende materialer. Denne...
I forskerprosjektet OxiBat ønsker vi å designe, utvikle og teste nye oksidbaserte all solid state batterier (ASSB) med lang levetid og lav degradering, som bidrar til at mer brannsikre og miljøvennlige batterier kan realiseres.
I det fremtidige bærekraftige kraftsystemet vil det være en stor andel fornybar kraftproduksjon, men også flere endringer i forbruk og mer kraftoverføring. Driften av kraftsystemet blir dermed mer utfordrende, og krever bedre metoder og verktøy for å...
MegaRoller var et prosjekt som hadde fokus på utvikling av en ny og større Power Take Off (PTO) enhet på hele 1 MW for bruk i en såkalt Oscillating Wave Source Converter (OSCW - oscillerende bølgekraftkonverter).
SUPER PV har som mål er å redusere kostnadene for PV-systemer ved å kombinere teknologiske innovasjoner og datahåndteringsmetoder langs hele PV-verdikjeden.
Cost initiativet CA 17105, som handler om bølgeenergi, går over 5 år og består av 4 arbeidsgrupper. Mer om Cost finner du nederst på denne siden.
KogniGrid - Digital tvilling for optimal nettdrift er et Pilot-E prosjekt ledet av Kongsberg Digital.
Transportsektoren domineres av fossile drivstoffer og alternative drivstoffer representerer bare 5% av forbruket i EU. Innen 2020 har EU som mål å oppnå 10% fornybar energi i transportsektoren. For å oppnå dette målet trengs det nye avanserte...
Høsten 2018 igangsatte det europeiske ARBAHEAT konsortiet et forskningsprosjekt med mål om å konvertere et stort kullfyrt kraftverk med ultra-superkritiske dampparametere i Rotterdam, operert av ENGIE, til et biomassefyrt kraft- og varmeproduserende...
REFHYNE-prosjektet skal installere og teste verdens største hydrogen elektrolyseanlegg ved Shell Energy and Chemicals Park Rheinland i Wesseling, Tyskland.
Prosjektet skal hjelpe nettselskapene å ta i bruk spenningsregulering som alternativ til nettforsterkning for å redusere investeringsbehovet i distribusjonsnettet.
MARINERG-i sin visjon er å etablere en Europeisk forskningsinfrastruktur bestående av distribuerte nasjonale infrastrukturer.
Prosjektet IntegER (Integrasjon av energilager i distribusjonsnettet) skal bidra til ny kunnskap som muliggjør at energilager (hovedsakelig elektriske batterier) kan utnyttes og integreres i norske distribusjonsnett.
Frekvensreguleringsmekanismene i tradisjonelle kraftsystemer er basert på de elektromekaniske karakteristikkene og den roterende svingmassen til synkronmaskinene i konvensjonelle kraftstasjoner.
Transformatoren er en av de mest sentrale komponentene i et hvert kraftsystem. Transformatoren omformer spenningen mellom ulike nivåer, noe som er en forutsetning for kraftoverføring over lange avstander og påfølgende distribusjon til sluttbruker...
ENERGYTICS-prosjektet skal demonstrere hvordan maskinlæring og kunstig intelligens kan øke nytteverdien av de nye smarte strømmålerene (AMS) som nettselskap nå installerer i alle norske hjem.
EarlyWarn-prosjektet skal utvikle overvåkingssystemer som oppdager og identifiserer problemer i høyspentnettet, før disse problemene utvikler seg til større strømbrudd eller skade på kostbare komponenter i kraftsystemet.