
Demensvennlig dagligvare
Forprosjektet har skissert løsninger og tiltak for demensvennlig dagligvare og har lagt grunnlaget for videre stedsutvikling som integrerer helse som en viktig del av utviklingen.
Forprosjektet har skissert løsninger og tiltak for demensvennlig dagligvare og har lagt grunnlaget for videre stedsutvikling som integrerer helse som en viktig del av utviklingen.
Forskere ved SINTEF og NTNU har i perioden 2018-2021 følgeforsket på omleggingen av "Raskere tilbake". Det overordnede målet med følgeevalueringen var å studere omleggingen av "Raskere tilbake"-ordningen og hvilke konsekvenser omleggingen, og de...
I dette prosjektet skal vi evaluere hva som fungerer og hva som ikke fungerer i tolv chat-, telefon- og svartjenester rettet mot ungdom (13-20 år), samt gi anbefalinger for hvordan slike tjenester kan samordnes i én felles plattform.
Piloten strukturert tverrfaglig oppfølgingsteam 2018-2023 har vært evaluert av helsetjenesteforskere fra SINTEF og NTNU.
I dette miniprosjektet har vi sammenlignet sykefraværs-oppfølgingsregimer (rettigheter og plikter hos arbeidsgiver, arbeidstaker og myndigheter) i ulike land, og gjort en vurdering av fordeler og ulemper ved disse ulike systemene.
En verktøykasse med tiltak for å ivareta inneklima og helse
Den økende utfordringen med vold og trusler i skolen er bakgrunnen for initiativet til dette prosjektet kalt Vold og trusler mot ansatte i skolen - analyse av proaktiv og reaktiv håndteringsevne (PROREAKT). Ved å lære mer om utfordringene og ved å...
Prosjektet vil bidra til evaluering av utprøving, innføring og bruk av digitale løsninger og tilhørende endring av arbeidsprosesser, og etablere kunnskap som vil være sentral for digitalisering i kommunehelsetjenesten - både regionalt og nasjonalt.
Målet med dette prosjektet har vært å utvikle ny kunnskap og forsøke å finne relevante måleindikatorer som sier noe om kvalitet i den kommunale helsetjenesten, og å samle kunnskap om hvordan kvalitet og kvalitetsindikatorer forstås blant...
SINTEF har i samarbeid med myndigheter og relevante fagmiljø utredet alternative måter for å organisere finansiering og formidling av høreapparater og ortopediske hjelpemidler.
Prosjektets overordnete mål var å etablere kunnskap om mulighetene for å anvende VR-teknologi i behandling av mennesker med alvorlige psykiske lidelser.
Målet med dette prosjektet er å fremskaffe kunnskap om barnevernet i et LHBTI-perspektiv, med mål om likeverdige barneverntjenester til LHBTI-personer.
To pilotinstitusjoner er etablert for å ivareta unge som trenger omsorg utenfor hjemmet og samtidig psykisk helsehjelp. I prosjektet skal vi undersøke hva ungdommene synes om tilbudet og hvordan ansatte jobber for å skape et slikt integrert tilbud.
Prosjektet har som overordnet mål å utvikle ny kunnskap og nye forslag til hvordan skape gode kulturelle møteplasser mellom seniorer med innvandrerbakgrunn og etnisk norske seniorer.
Prosjektet skal etablere ny kunnskap og metoder for testing av inntrenging av helseskadelige sot- og røykpartikler i brannbekledning.
Utvikling, pilotering, evaluering og implementering av en ny tjenestemodell for intravenøs antibiotikabehandling i hjemmesykehus ved bruk av mestrings- og avstandsoppfølgende teknologi.
Sintef bidrar til utvikling av nye tjenester og løsninger i helse- og omsorgssektoren og etablerer kunnskap om hvordan løsningene kan innføres for å gi gevinster.
Målet med BOOST-prosjektet har vært å utvikle, implementere og teste en barneskole-basert tilnærming for sosial og emosjonell læring (SEL), med fokus på organisasjonsutvikling og utvikling av skoleansatte.
Prosjektet skal utvikle et nytt og bedre produkt for pre-hospital behandling av nedkjølte pasienter.
Avanserte ex vivo analyser og multi-frekvens ultralydteknologi for forbedret evaluering og diagnose av koronar plakk.
I dette prosjektet, som er en forskningsbasert evaluering av pakkeforløp for kreft, skal vi finne ut hvordan helsepersonell jobber med å realisere pakkeforløp og hvordan pasientene opplever å være i pakkeforløp.