
WaterSafe - Biosikkerhetsprinsipper og vanndesinfeksjon i akvakulturnæringen
I det FHF-finansierte prosjektet WaterSafe er hovedmålet å bedre biosikkerheten i akvakulturnæringen uavhengig av driftsform.
I det FHF-finansierte prosjektet WaterSafe er hovedmålet å bedre biosikkerheten i akvakulturnæringen uavhengig av driftsform.
Prosjektet vil utvikle ny kunnskap og foreslå tiltak for å redusere risikoen for personell i havbruksnæringen, med særlig fokus på sikkerhetsutfordringer som oppstår i grensesnittet mellom ulike organisasjoner.
Selektiv avl har vist seg å være et lovende verktøy for å øke fekunditet hos hoppekreps. I SEQOP skal SINTEF, NOFIMA og CFEED undersøke om selektivt avlede Acartia tonsa også viser genetiske endringer.
SocialFeed har som mål å utvikle et solid kunnskapsgrunnlag for vurdering av sosial bærekraft og evaluere det sosiale fotavtrykket til de norske dyre- og fiskefôr næringene.
Hovedmålet med prosjektet er å dokumentere og kvantifisere effekten av Blue Lice sin forebyggende teknologi mot lusepåslag over en hel produksjonssyklus i sjø.
Interorganisatoriske operasjoner kan medføre økt risiko for helse og sikkerhet for sjøfolk som jobber på servicefartøy. Intersikk skal finne tiltak som bedrer deres arbeidsforhold.
Prosjektet skal lage kunnskap og kommersielt grunnlag for biologisk og økonomisk bærekraft gjennom en sidestrøm basert på salt lakseslam.
Målet for MIKROFÔR er å kunne ta i bruk kiselalger som råvare i laksefôr ved å bidra med dokumentasjon av kiselalger sin effekt på ernæring, helse og kvalitet hos laksefisk.
Skal man lykkes med å industrialisere taredyrking trenger man å utvikle nye konseptløsninger for helhetlige anlegg som ivaretar kostnadseffektiv drift i alle faser.
Prosjektet BIOCLOSED setter søkelys på merdmiljø i kommersielle, lukkede merder i sjø, for å sikre god fiskevelferd og fiskehelse.
Havbruksnæringen bruker store ressurser for å sikre best mulig fiskehelse, -velferd og overlevelse fram til slakt. Det viktigste målet er å redusere andel fisk som dør før ordinær slakting, men utnyttelse av dødfisken som likevel oppstår vil kunne...
Prosjektet skal utvikle en ikke-dødelig, PCR-basert metode til identifikasjon av nesleceller i vann- og svaberprøver fra gjelleslim.
Formålet med prosjektet er å utvikle ny kunnskap samt en integrert modell for å forutsi og vurdere produksjonsmiljøet for nye produksjonskonsepter og lokaliteter for eksponert havbruk og havbruk til havs.
PROGRESS-prosjektet skal se på sammensetning og næringsinnhold av organisk materiale i prosessvann fra slakteri og videreforedlingsanlegg av laks og ørret i Norge.
Oppdrett av marine arter som torsk kan være utfordrende på grunn av en vanskelig start på livet. Fiskelarvene som klekkes er små og lite utviklet og må behandles deretter. Det fører med seg utfordringer som lav og varierende overlevelse og varierende...
Utvikling av effektive, robuste og miljøvennlige kjølesystemer for små fiskefartøy som bidrar til å redusere matsvinn, utslipp og forbedre kvaliteten på fangsten.
AquaStar vil utvikle et autonomt undervannssystem for målrettet inspeksjon og reparasjon av hull i oppdrettsnøter for å forbedre dagens inspeksjonsoperasjoner og muliggjøre umiddelbar reparasjon av hull.
Norge har en ambisjon om vekst i oppdrettsproduksjonen, men dette krever store volum av bærekraftige råvarer. I tillegg ønsker vi at råvarene kan produseres eller høstes i Norge. FHF prosjektet CIONA vil legge det nødvendige kunnskapsgrunnlaget for å...
Marint restråstoff utgjør en viktig verdiskapende ressurs i norsk fiskeri- og havbruksnæring. I dag blir det aller meste blir bragt til land og tatt hånd om på en god måte, men potensialet for økt utnyttelsesgrad og verdiskaping er absolutt til stede...
Utvikling av teknologi for effektiv oppsamling av fiskeskinn ombord i tråler
Dokumentasjon av saltkvalitet ved automatisk saltrensing