Sammendrag
Norsk krabbeindustri mottok i år 2005, 5 233 tonn med krabbe. Mottaksvolumet har økt jevnt siden år 2000 da det ble mottatt 3 000 tonn. Norsk krabbekvantum utgjør likevel mindre enn 59 ‰ av verdens krabbefangst. Industrien i Norge er preget av høy grad av partering, men andelen av ferdige konsumentprodukter er liten. Markedssituasjonen for flere industrielle halvfabrikata er varierende og dels vanskelig. Produkt- og markedsforhold for de mest vanlige produkter er beskrevet. Næringsinnhold (Fett og protein, vitaminer, mineraler og sporelementer) er analysert i de mest vanlige industrielle krabbeprodukter. Krabbeprodukt er en meget god kilde for kalsium, viktige mineraler og sporelementer, og vitaminene E og B12. Krabbe er proteinrik mat med fettsyresammensetning på linje med andre sunne sjømatprodukter. Separate delrapporter: - Utnyttelse av biprodukter fra krabbeforedling. Delprosjekt under Produkt- og markedsutviklingsprosjekt for krabbe (taskekrabbe) - Rapport fra markedsreise juni 2005. Frankrike - Portugal - Spania - Italia