Sammendrag
SINTEF Fiskeri og havbruk har sammen med professor Bjørn Asheim gjennomført en analyse av innovasjon og kompetanse i sjømatindustrien på oppdrag av Nærings- og fiskeridepartementet. Analysen vii inngå i det faglige grunnlaget til utvalget som foretar en gjennomgang av sjømatindustriens rammevilkår.
Tre områder er belyst:
1) Ressursbruk i FoU knyttet til sjømatindustrien
2) Kompetanse og attraktivitet
3) Innovasjon og innovasjonsevne i sjømatindustrien
En rekke tiltak som kan styrke innovasjonsevnen i sjømatindustrien foreslås, deriblant et forslag til de fem tiltakene som bør prioriteres høyest.
Tre områder er belyst:
1) Ressursbruk i FoU knyttet til sjømatindustrien
2) Kompetanse og attraktivitet
3) Innovasjon og innovasjonsevne i sjømatindustrien
En rekke tiltak som kan styrke innovasjonsevnen i sjømatindustrien foreslås, deriblant et forslag til de fem tiltakene som bør prioriteres høyest.