Sammendrag
Prosjektets hovedmål er å klarlegge hvorvidt det kan registreres forskjeller i makrellens kvalitet når den er pumpet direkte om bord i fangstfartøyet og når den er pumpet til et annet fartøy (overpumping). Dette er 3. sesongen studien gjennomføres.
Resultatene viser at det var høyere andel fangstskader hos overpumpet fisk. Dette skyldes trolig at fisken ble liggende i noten lengre enn ønsket før den ble overpumpet. I tillegg viser resultatene fra G-kraftloggerne at overpumping gir en økt påkjenning på fisken, samt et noe "berg- og dalbane" forløp for den overpumpet fisken. Filetene ombord på fangstfartøyet hadde en noe bløtere konsistens og en noe høyere andel filetspalting etter lagring, noe som kan skyldes forskjellene i lagringstemperatur ombord på de to fartøyene
(-0,6 VS -1,l 0 C).
Resultatene viser at det var høyere andel fangstskader hos overpumpet fisk. Dette skyldes trolig at fisken ble liggende i noten lengre enn ønsket før den ble overpumpet. I tillegg viser resultatene fra G-kraftloggerne at overpumping gir en økt påkjenning på fisken, samt et noe "berg- og dalbane" forløp for den overpumpet fisken. Filetene ombord på fangstfartøyet hadde en noe bløtere konsistens og en noe høyere andel filetspalting etter lagring, noe som kan skyldes forskjellene i lagringstemperatur ombord på de to fartøyene
(-0,6 VS -1,l 0 C).