Sammendrag
Kvantitativ kunnskap om egen klimapåvirkning er blitt en naturlig del av moderne miljøstyring og ressurseffektivisering. Dokumentasjon av sjømatprodukters
klimapåvirkning etterspørres av forhandlere, myndigheter, konsumenter og andre beslutningstakere i sjømatens verdikjede.
Finansiert av Fiskeri og havbruksnæringens forskingsfond har SINTEF Fiskeri og havbruk nå deltatt i tre arbeidspakker under et internasjonalt samarbeidsforum for å adressere klimagassutslipp fra sjømatproduksjon.
Prosjektet «Samhandling for redusert klimapåvirkning fra sjømatnæringen - Standard, verktøy og håndbok» har bidratt til:
- En internasjonal standard for klimaregnskap av sjømatprodukter publisert av British Standard Institute
- Et nettbasert verktøy for beregning av et vi fanget sjømat produkts klimaspor fra fiske og frem til forhandler
- En håndbok med grundig innføring i hvordan man kan bruke klimaregnskap i en bedrift og hvordan det kan gjennomføres.
Med disse virkemidlene vii det nå være enklere og billigere for aktører i den norske sjømatindustrien å jobbe strategisk og målrettet med eget klimaregnskap og kunne dokumentere dette ovenfor viktige markeder.
klimapåvirkning etterspørres av forhandlere, myndigheter, konsumenter og andre beslutningstakere i sjømatens verdikjede.
Finansiert av Fiskeri og havbruksnæringens forskingsfond har SINTEF Fiskeri og havbruk nå deltatt i tre arbeidspakker under et internasjonalt samarbeidsforum for å adressere klimagassutslipp fra sjømatproduksjon.
Prosjektet «Samhandling for redusert klimapåvirkning fra sjømatnæringen - Standard, verktøy og håndbok» har bidratt til:
- En internasjonal standard for klimaregnskap av sjømatprodukter publisert av British Standard Institute
- Et nettbasert verktøy for beregning av et vi fanget sjømat produkts klimaspor fra fiske og frem til forhandler
- En håndbok med grundig innføring i hvordan man kan bruke klimaregnskap i en bedrift og hvordan det kan gjennomføres.
Med disse virkemidlene vii det nå være enklere og billigere for aktører i den norske sjømatindustrien å jobbe strategisk og målrettet med eget klimaregnskap og kunne dokumentere dette ovenfor viktige markeder.