Sammendrag
For å opprettholde kvalitet og mattrygghet, blir kjøling og frysing brukt på rundt 60 % av all mat over hele kjeden. Dette er energikrevende prosesser og en stor kilde til utslipp.
Matindustrien har allerede gjort betydelig innsats for å redusere energibruken. Mye av innsatsen har blitt gjort gjennom relativt enkle forbedringer, som optimalisering av prosesser, vedlikehold og modifiseringer. Dette betyr at en videre redusering av energibruk og utslipp vil kreve enda større innsats, mer avansert teknologi og større endringer av dagens praksis.
Workshopen hadde følgende tematiske innlegg:
- Status for oppnåelse av FNs bærekraftsmål
- EU-prosjektet ENOUGH
- Taksonomiens betydning for norske bedrifter
- Termisk energilagring
- Tareindustriens energibehov
- Muligheter for prosjektsamarbeid i norsk matverdikjede
Matindustrien har allerede gjort betydelig innsats for å redusere energibruken. Mye av innsatsen har blitt gjort gjennom relativt enkle forbedringer, som optimalisering av prosesser, vedlikehold og modifiseringer. Dette betyr at en videre redusering av energibruk og utslipp vil kreve enda større innsats, mer avansert teknologi og større endringer av dagens praksis.
Workshopen hadde følgende tematiske innlegg:
- Status for oppnåelse av FNs bærekraftsmål
- EU-prosjektet ENOUGH
- Taksonomiens betydning for norske bedrifter
- Termisk energilagring
- Tareindustriens energibehov
- Muligheter for prosjektsamarbeid i norsk matverdikjede