Til hovedinnhold
Norsk English

Ozonbehandling av gulrøtter og moreller - Resultater fra ozonbehandling og lagringsstudie

Sammendrag

Både innen produksjon av moreller (moreller) og gulrøtter (Daucus carota subsp. Sativus) er soppsykdommer som kan gi store produksjonstap en utfordring. Det er vist at behandling med ozon kan forlenge holdbarheten av ulike matvarer. I denne studien har vi undersøkt hvordan og hvor lenge moreller og gulrøtter bør behandles med ozonholdig vann. Vi har også gjennomført en lagringsstudie der vi har undersøkt hvordan behandling i ozonholdig vann påvirker kvalitetsegenskaper som smak, lukt og farge på emballerte moreller og gulrot. Studien viste at det er potensiale for å forlenge holdbarhet for både moreller og gulrøtter ved å benytte ozonert vann, men at teknologi og prosess må tilpasses produktet.

Kategori

Rapport

Språk

Norsk

Forfatter(e)

Institusjon(er)

  • SINTEF Ocean / Fiskeri og ny biomarin industri
  • Norsk senter for økologisk landbruk
  • Diverse norske bedrifter og organisasjoner

År

2024

Forlag

SINTEF Ocean AS

ISBN

978-82-14-07012-5

Vis denne publikasjonen hos Cristin