BioNETzero
Integrerte oksygenforbrenningsløsninger for fleksibel, biobasert varme- og kraftproduksjon
Integrerte oksygenforbrenningsløsninger for fleksibel, biobasert varme- og kraftproduksjon
Målet med HyPowerGT-prosjektet er å utvikle samt demonstrere en gassturbin som kan operere på hydrogen uten fortynning.
Utvikling av optimale solsystemer for industriell varme og kraft Horizon Europe Innovation Action
MISSION utvikler og demonstrerer tre nye SF6-frie bryteranleggskomponenter for mellom- og høyspenning (MV og HV).
Omforming av primærsektoren for å maksimere utviklingen av bioøkonomi
En revolusjonerende tilnærming for å maksimere gjenvinning av prosessvann og utnyttelse av ressurser gjennom en smart, sirkulær og integrert løsning.
Hovedmålet med ReHydro er å demonstrere hvordan europeisk vannkraft kan oppgraderes og moderniseres for å være tilpasset fremtidens energisystem, med hensyn til bærekraftskrav og samfunnets behov i et endret klima.
Helhetlige og integrerte digitale verktøy for utvidet levetid og lønnsomhet av havvindparker
Fangst av karbon fra syntesegass til enkeltcelleprotein (ECP) og bruk som ingrediens i fiskefôr
OpenMod4Africa, tar sikte på å utvikle bærekraftige og pålitelige energisystemer i Afrika, og er ventet å ha en betydelig innvirkning på kontinentets energilandskap.
Fysikk- og databasert batteristyring ved bruk av digitale tvillinger med flere domener (BATMAX) tar sikte på å bane vei for avanserte neste-generasjons tilpasningsdyktige batteristyringssystemer
Prosjektet tar sikte på å validere et brenselsfleksibelt, to-trinn (sekvensielt) forbrenningssystem, kalt Constant Pressure Sequential Combustor (CPSC) og utviklet av Ansaldo Energia, for drift med enhver hydrogenkonsentrasjon i naturgass, opptil...
Fremme hydrogen (H2)-teknologier og smarte produksjonssystemer for å redusere karbonutslippene i glass- og aluminiumssektoren. Estimert reduksjon er 80%.
- Redoks-mediert hybrid sink-luft flytbatterier for mer motstandsdyktige integrerte kraftsystemer.
Et prosjekt med en tverrfaglig tilnærming for å akselerere utviklingen av innovative energilagringssystemer som kan supplere batterier for nullutslippsfartøy.
EU-prosjektet SCARLET (Superledende kabler for bærekraftig energiomstilling) utvikler superledende kabler for overføring av gigawatt av elektrisk effekt.
Prosjektet ønsker å forberede en teknisk og økonomisk plattform for storskala fjerning av andre klimagasser enn CO2 fra ikke-fossile kilder.
ReNEW er et Horisont Europa-prosjekt rettet mot å utvikle og teste ut nye løsninger for klimanøytral og klimarobust transport på innlands vannveier for å motvirke de negative innvirkningene klimaendringene har på sektoren
TRINEFLEX er et verktøysett for energiintensive industrier: en tjeneste som håndterer de digitale aspektene og overgangen til fleksibilitet og bærekraft i industrielle prosesser.
Det overordnede målet med dette prosjektet er å samle og videreutvikle et sterkt og inkluderende nettverk av interessenter innen karbonfangst, -bruk og -lagring (CCUS)
I FLEX4FACT skal vi øke bruken av fornybar energi i industrien.
Et nytt sekretariat for å gi energi til Batteries Europe
Innenfor EU går opptil en tredjedel av energien til industrielle termiske prosesser tapt som spillvarme. Potensiell kraftproduksjon fra denne ressursen ved full bruk av ORC-teknologi (Organic Rankine Cycle) ville representere omtrent 7,6 millioner...
MetCCUS er et metrologiprosjekt med fokus på CCUS.
Fremtidige hydrogenassisterte gasskraftturbiner for effektiv integrasjon av karbonfangst
Territorielle og regionale demonstrasjoner av systemiske løsninger av sentrale verdikjeder og deres replikasjoner for å implementere sirkulær økonomi
Energilagring er avgjørende for energiomstillingen, men ingen enkeltstående lagringsteknologi som finnes i dag kan møte denne utfordringen på egen hånd.
Gir tilgang til kostnadseffektiv, realiserbar, sikker og fleksibel CCUS.
Carbon Links (LINCCS) – Kobler kostnadseffektive og permanente offshore-lager i stor skala gjennom hele verdikjeden.
LOUISE har som mål å redusere kostnadene for CO2-fangst ved å demonstrere en innovativ metode for å generere kraft og varme fra avfall (som vil gi en konsentrert strøm av CO2).
FRIENDSHIP samler forskningsinstitusjoner, industridesignere, teknologier og varmeleverandører i samme konsortium for å forene ferdigheter slik at man kan øke og kontrollere varmetilførselstemperaturen fra solenergi i henhold til prosessbehov.
IMPACT var et forsknings- og innovasjonsprosjekt som hadde som mål å utvikle og demonstrere en neste generasjons testemetode for bølgekraft-konvertere («wave energy converters - WECs»).
I SET4BIO samles private og offentlige aktører i en felles innsats for å mobilisere ressurser og stimulere investeringer for utplassering av bioenergi og fornybare drivstoff i stor skala i Europa.
Advanced methodology and tools taking advantage of storage and FLEXibility in transmission and distribution grid PLANning.
IMPACTS9 skal støtte leveransen av FoU-aktivitetene skissert i 'Implementation Plan for CCUS' gjennom å tilby koordinering og støtte til private og offentlige aktører med nøkkelroller for progresjonen av de skisserte aksjonene på kort sikt.
Den strategiske energiteknologiplana for EU (SET-Plan) ble lagt fram i 2008 og oppdatert i 2015. Den koordinerer europeisk forsking og innovasjon innen lavkarbonteknologi.
Energisystemmodeller brukes blant annet til å forstå ulike utviklingsbaner for energisystemet og konsekvenser av disse.
Målet for prosjektet TotalControl er å utvikle styringsverktøy for neste generasjon vindkraft anlegg.
HydroFlex prosjektet har til hensikt å utvikle ny teknologi som tillater høy fleksibilitet i operasjon av vannkraftverk. Med fleksibel operasjon menes raske effektendringer, hyppige start-stop, og muligheter for et bredere spekter av kraftsystem...
MegaRoller var et prosjekt som hadde fokus på utvikling av en ny og større Power Take Off (PTO) enhet på hele 1 MW for bruk i en såkalt Oscillating Wave Source Converter (OSCW - oscillerende bølgekraftkonverter).
Prosessen som benyttes i CHEERS er innrettet mot fjerning av forbrenningsrelatert CO2.
Basert på prosjektet MaRINET, arbeider EU H2020 prosjektet MaRINET2 mot en visjon om å ta ut potensialet for fornybar energi i havet.
SuperSmart-prosjektet har som mål å oppnå viktige miljøfordeler gjennom rask implementering av effektive varme- og kuldesystemer, i tillegg til å sørge for betydelige økonomiske fordeler gjennom redusert energibruk i hele den europeiske...
Det overordnede målet med DryFiciency prosjektet er å hjelpe Europeiske energiintensive sektorer til å oppnå høyere energieffektivitet, et lavere CO2 avtrykk og en bærekraftig produksjon ved å innføre konkurransedyktig energigjenvinning fra...
Demonstrasjon av neste generasjons standardiserte, integrerte systempakker for kjøling og oppvarming til kommersielle og offentlige bygninger basert på miljøvennlige CO2-kompressoraggregater.
GATEWAY er et Horisont 2020 prosjekt for å aksellerere igangsetting av CO2-fangst, -transport og -lagring i Europa.
Horisont 2020 prosjektet CEMCAP samler sementindustrien og forskningskompetanse innen CO2-håndtering.
ERIGrid – Europeisk forskningsinfrastruktur som skal støtte teknologiutvikling, validering og rulle ut prosjekt innenn området SmartGrid
Post-2020 framework for a liberalised electricity market with a large share of Renewable Energy Sources
BestPaths prosjektet vil bidra til å løse utfordringene med å integrere store mengder fornybar energi i Europas energimiks.
Målsetningen med IRPWind er en sterkere integrasjon av Europeisk vindkraftforskning med målsetning å skape en overgang til lavkarbon samfunnet samt å opprettholde og øke Europeisk konkurranseevne innen området.
Den overordnede tanken med LEANWIND-prosjektet var å innføre såkalte «lean»-prinsipper til havvindindustrien for å redusere energikostnadene for denne energikilden.
The project offers Europe a fast track evolution towards Smart Grids dissemination and deployment in the distributed electricity grid.
ECCO var et forskningsprosjekt med målsetning å fremskynde etableringen av CO2 fangst, transport og lagring verdikjeder, som er en av de sentrale teknologiene for å redusere klimabelastningen fra CO2.