Til hovedinnhold
Norsk English

TE-09 Biokarbon for metallurgisk industri

Forbedret produksjon av biokarbon for metallproduksjon

Kontaktperson

Motivasjon og relevans

Biokarbon produsert fra trebasert biomasse har et stort potensial for å erstatte fossilt karbon som reduksjonsmiddel i metallurgisk industri. Men, produksjonen av biokarbon må tilpasses og optimaliseres for å øke biokarbon utbyttet og forbedre egenskapene til biokarbonet for bruk i de ulike metallurgiske prosessene. Dette er spesielt viktig når man skal bruke lav kvalitet biomasse med egenskaper som i utgangspunktet er mindre egnet for biokarbon produksjon på grunn av negativ påvirkning på den metallurgiske prosessen. Utvasking av uønskede mineralske elementer er en effektiv måte å redusere innholdet av disse, og dermed øke kvaliteten på det produserte biokarbonet. Det er da også nødvendig å øke forståelsen av hvordan utvaskingen påvirker biokarbon produksjonsprosessen. Dette er viktig for å prediktere biokarbon utbytte, og også for utnyttelsen av bi-produktene (gass og tjære).

Bakgrunn

I dette prosjektet skal studenten arbeide eksperimentelt med produksjon av biokarbon fra ubehandlede og utvaskede biomassetyper. Målene er 1) studere effekten av utvasking på egenskapene til den opprinnelige biomassen, 2) undersøke og sammenligne utbytte av de ulike produktene fra ubehandlet og utvasket biomasse, og 3) karakterisere biokarbonet produsert fra ubehandlet og utvasket biomasse. Studenten vil utføre eksperimentelt arbeid samt arbeide videre med analyse av de eksperimentelle dataene.

Oppgaver for studenten:

  • Litteraturstudie på effekten av utvasking på egenskapene til opprinnelig biomasse og det produsert biokarbonet
  • Bidra til planlegging og utførelse av eksperimentelt arbeid
  • Behandle forsøksdata og analysere disse
  • Skrive en kortfattet rapport og presentasjon av arbeidet

Arbeidet er tilknyttet SINTEF Energi og prosjektet BioCarbUpgrade.

Forutsetninger

Det er en fordel at sommerjobberen har kjennskap til (eller evne til å sette seg inn i):

  • Interesse for bioenergi og termokjemiske prosesser
  • Interesse for laboratoriearbeid planlegging og utførelse
  • Kunnskap om Python og Excel

Hovedveileder Liang Wang

Medveileder Øyvind Skreiberg

Slik søker du:

Søknad, CV og karakterutskrifter lastes opp der du søker.

Hos SINTEF Energi kan du søke på opptil tre sommerjobber. Om du søker på flere sommerjobber sender du en samlet søknad. Jobbnummer for de ønskede jobbene legges som overskrift i søknadsteksten i prioritert rekkefølge (f.eks GT-01, TE-04 ...). Vi gjør oppmerksom på at søkere kan vurderes for andre sommerjobber enn de har søkt på.

Stillingene fylles fortløpende. Vi anbefaler deg derfor å søke tidlig.


Søk her

Søknadsfrist er 5. november kl 23.59. 


Se alle sommerjobber i SINTEF Energi