FME ZeMe
FME ZeMe utvikler den nødvendige kunnskapen og teknologiene for at den norske metallurgiske industrien skal kunne oppnå klimanøytralitet innen 2050.
FME ZeMe utvikler den nødvendige kunnskapen og teknologiene for at den norske metallurgiske industrien skal kunne oppnå klimanøytralitet innen 2050.
I Mecalo prosjektet skal hydrogen brukes til å konvertere CO2-utslipp fra metallproduksjon til en råvare som kan returneres til verdikjeden. Slik kan produksjon av de kritiske råvarene silisium og mangan gjøres CO2-nøytralt, og uten fossilt kull og...
Prosjektet skal smi et sirkulært system, som sammenfletter tradisjonell resirkuleringspraksis med fremtidige produksjons- og resirkuleringsprosesser for fotovoltaiske (PV) avfallsmoduler.
ELOXYCHEM vil etablere en elektrokjemisk oksidasjonsprosess som vil erstatte eksisterende termokjemiske prosesser som er avhengige av importerte materialer som salpetersyre og importerte fossile brensler.
Prosjektet har som mål å designe, validere og bygge en integrert prototypedemonstrator som utnytter et immersjonskjølesystem i kombinasjon med nye, svært effektive materialer og systemer for langsiktig termisk energilagring.
Prosjektet har som mål å utvikle og demonstrere metoder for robust online prøvetaking, modellering og prediksjon av tungmetallutslipp knyttet til støv fra aluminiumindustrien.
RAMP-OPP tar for seg utfordringer med hensyn til industrialisering av additiv tilvirkning (AM) med komposittmaterialer basert på fiberarmert plast (typisk kontinuerlig fiberarmering av karbonfibre).
BioMet vil gi kunnskapen som trengs for å redusere fossile CO2-utslipp fra norsk ferrolegering og Si-produksjon industri med 40 % innen 2030 ved å erstatte fossilt karbon med biokarbon.
Prosjektet WINDRISE skal samle ledende norske aktører i verdikjeden for bærekraftig og oppskalert produksjon, transport og installasjon av bunnfaste havvindunderstell.