![Her kan du se en liten sjøpølsesensasjon](/remote/gemini.no/wp-content/uploads/2024/06/sjopolsagyter.jpg?width=560&height=315&mode=crop&scale=both&quality=70)
Her kan du se en liten sjøpølsesensasjon
Etter tre år med venting skjedde det: Forskere fikk den røde sjøpølsa, som regnes for å være verdens dyreste sjømat, til å gyte i laboratoriet.
Etter tre år med venting skjedde det: Forskere fikk den røde sjøpølsa, som regnes for å være verdens dyreste sjømat, til å gyte i laboratoriet.
Oppdretterne skal ikke tjene på dårlig fiskevelferd – men er det fornuftig og mulig å utnytte fisk som av ulike årsaker dør i merdene på en bedre måte enn i dag?
Ved å forbedre rapportering av fangstvolumer og fiskehelse i europeisk fiskeri, håper EU-prosjektet OptiFish å bidra til mer bærekraftig fiske og gjøre det enklere å møte eksisterende og fremtidige kontrollkrav.
Mange opplever HMS-arbeidet i havbruksnæringen som «brannslukkende», men noen av de nye bedriftene er i forkant, ifølge en ny undersøkelse. For å bistå næringen i det systematiske HMS-arbeidet, lanserer SINTEF Ocean nå siden HMS i havbruk (www...
Verden er avhengig av et livskraftig hav. For å kunne utnytte havet på en forsvarlig måte må vi forstå det.
Akkurat slik Stavanger i sin tid tok grep og ble “oljehovedstaden”, har Trøndelag nå en gyllen sjanse til å skape et industrielt tareeventyr.
Hvordan vil et måltid bestående av havsalat, tare, snegler, tanglopper og sjøpølse se ut? Og kan slike råvarer friste Michelin-kokker fra Belgia og Nederland? Det kan se sånn ut.
Ja, ifølge «Veikart for taredyrking i Trøndelag» som ble lansert på Frøya 8. mai. Tilstede var representanter for Trøndelag fylkeskommune, WWF, Blått kompetansesenter, Frøya kommune, og selvfølgelig SINTEF Ocean som utarbeidet veikartet for...
I en verden hvor både tradisjonell sikkerhet og klima spiller en stadig større rolle, er det ekstra viktig med internasjonalt samarbeid. Tirsdag 16. april møttes de øverste lederne av Kystvakten i sju nasjoner i regi av Arktisk Kystvaktforum (ACGF) i...