Avdeling for fiskeri og ny biomarin industri
Avdelingen jobber med å fremskaffe fremtidens mat og fôr fra både fangst, høsting og dyrking av marine arter til ferdig produkt og vi utvikler teknologiske løsninger på biologiens premisser.
Kontaktperson
Om avdeling Fiskeri og ny biomarin industri
Avdeling skal være internasjonalt ledende innen teknologisk forskning- og utvikling for fiskerinæringen og ny biomarin industri. Avdelingen bidrar til bærekraftig utnyttelse av våre biobaserte havressurser gjennom:
- Teknologisk forskning og innovasjon
- Utvikling av industrielle løsninger som sikrer bærekraftig verdiskaping
- Teknologi og innovasjon som sikrer en god sirkulær bioøkonomi, samt bærekraftig produksjon og prosessering av produktene
- Kommunikasjon om havets muligheter gjennom å spre kunnskap, løsninger og anbefalinger på en aktiv måte
Avdelingen er lokalisert i Brattørkaia 17C
Medarbeidere i avdeling Fiskeri og ny biomarin industri
Ekspertiser
- Analyse av fiskeridata
- Automasjon og kunstig intelligens for dataanalyse og oppdrett av lav-trofiske arter
- Automatisert matproduksjon – robotautomasjon og kunstig intelligens
- Beslutningsstøtte for marine operasjoner
- Bildeanalyse
- Biologisk (matematisk) modellering i produksjon av lavtrofiske organsimer
- Biologisk resirkulering av næringsavfall
- Design for fiskeri- og havbruksnæringa
- Dyrking av makroalger
- Effektivt og selektivt fiskeri
- Fangstbehandling
- Fangsthåndtering og kvalitet
- Fiskeriforvaltning
- Fiskeriteknologi
- Forankring, DP og operasjoner
- Fullskala feltforsøk og tokt
- Integrert multi-trofisk akvakultur (IMTA)
- Interaksjon mellom fiskeredskap og marine installasjoner
- Kosimulering av maritime systemer
- Kuldesystemer for prosessering av mat
- Kultivering av lavtrofiske dyr
- Mikroalgeproduksjon
- Naturbaserte klimaløsninger
- Nye marine ressurser: fiskeredskap, fangsthåndtering og prosessteknologi
- Produktdesign for dyrking av lavtrofiske arter
- Reduksjon av salt i mat
- Råstoff og prosess
- Sikkerhet om bord
- Sporbarhet og instrumentering
- Startfôring av marine organismer
- Tørking av næringsmidler
- Utnyttelse av industriell spillvarme til produksjon av sjømat