De norskutviklede tørkeanleggene mates med nedfryste råvarer. Tørkeprosessen innledes i et kammer med minusgrader. Det gir matvarene høy porøsitet og god evne til å suge opp vann i kasserollen. Prosessen avsluttes i et kammer med plussgrader, for å få tørketida ned.
Kombinasjonen høy kvalitet til lav pris høres i utgangspunktet umulig ut. De norske forskerne fikk det til likevel – ved å kombinere to teknologier:
Fluidized bed: Partiklene som skal tørkes, svever på en oppadgående gass-strøm. Slik tørkes de fra alle kanter. Dette gir kort tørketid og høy kapasitet.
Luftbehandling i varmepumpe: Tørkelufta sirkulerer i ei lukket sløyfe knyttet til ei varmepumpe. Lufta får riktige tørkeegenskaper i sitt møte med varmepumpas varme side. Deretter avfuktes den i møtet med varmepumpas kalde side. Dette gir lavt energiforbruk.