Sør-Trøndelag er Norges forskerfylke nummer 1 med 46 forskere av 1000 arbeidstakere.
NTNU og SINTEF er større enn Oslo i EUs forskningsprosjekter. Sør-Trøndelag og Oslo har størst forskningsinnsats med over kroner 24 000 per innbygger.
Konsentrasjonen av forskning og utvikling (FoU) i næringslivet i Sør-Trøndelag er dobbelt så høy som forventet ut fra næringsstrukturen i fylket. Sør-Trøndelag har lenge hatt høyest FoU gitt fylkets samlede økonomi.
– Jeg er ikke overrasket, sier NTNU-rektor Gunnar Bovim. Han vil imidlertid ikke hvile på laurbærene. – Dette er bra, men ikke bra nok. Midt-Norge med et nasjonalt universitet må aksle oppgaven enda bedre og øke aktiviteten.
–Vi har all grunn til å være fornøyd. Sør-Trøndelag har tunge nasjonale forskningsinstitusjoner, og både NTNU og SINTEF er i vekst, sier administrerende direktør i SINTEF Unni Steinsmo.
Indikatorrapporten 2013 gir en samlet oversikt over status og utvikling på norsk forskning og innovasjon, også sammenlignet med utlandet. Rapporten lanseres 27. september av Norges forskningsråd, Statistisk sentralbyrå og Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU).
Kilde: Adresseavisen.
Foto: Det nye transmisjonselektronmikroskopet (TEM) som ble innviet i Trondheim 10. september har ekstrem evne til forstørrelse. Fysikkprofessor Randi Holmestad viser frem supermikroskopet til dekan Anne Borg og prorektor Kari Melby (begge NTNU), Gon’emon Kurihara (president JEOL Ltd.), avdelingsdirektør Asbjørn Mo (Norges forskningsråd), sektorleder Rudie Spooren (SINTEF) og Siegfried Falch (general manager JEOL).
Foto: Per Henning/NTNU.