Senteret har et sterkt nasjonalt industrikonsortium. I tillegg til sentrale industribedrifter i NCE Raufoss deltar bedrifter som Brødrene AA, Ekornes, GKN Aerospace Norway, Kleven Maritime, Plasto og Rolls Royce Marine i senteret. Sammen med NTNU, SINTEF og HiG som forskningspartnere vil senteret være helt i front av internasjonal FoU og styrke Norges rolle i EUs forskningsprogram H2020.
En særdeles viktig brikke
– Tildelingen er et resultat av en målrettet innsats ved NCE Raufoss, SINTEF Raufoss Manufacturing og Høgskolen i Gjøvik på å bygge opp et miljø med internasjonal spisskompetanse på industriproduksjon i vår region, sier administrerende direktør Sverre Narvesen. – Det lange og tette samarbeidet med NTNU og resten av SINTEF-konsernet har vært avgjørende for å få til dette. Senteret vil være en særdeles viktig brikke i å bevare og bygge opp en bærekraftig industriproduksjon i Norge. Vi har blitt for avhengig av inntektene fra olje og gass, og en fornyet satsning på industriproduksjon gir oss flere ben å stå på i fremtiden.
Industriproduksjon
Senteret vil fokusere på den del av industrien som leverer produkter til globalt konkurranseutsatte markeder. Industriproduksjon er en viktig næring med mer enn 10% av norsk landbasert BNP og stor eksportandel. Vareproduksjon er også en viktig arbeidsgiver i distriktene, og for hver ansatt i vareproduksjon er det gjerne indrekte knyttet ti ansatte i servicenæring. Denne delen av norsk næringsliv er under stort press fra global konkurranse, og bare gjennom å være blant de første i å utnytte forskning til nye verdiskapende produkter, og samtidig ha verdens høyeste produktivitet kan den være konkurransedyktig.
Partnere
Det skal samarbeides med internasjonale institusjoner som Chalmers, Swerea IVF, KTH, DTI, VTT i Norden, RWTH Aachen, Fraunhofer, TNO, ETH Zurich og TWI i Europa, samt Georgia Tech, University of Michigan og NIST i USA og AIST i Japan.