Norske og Indiske forskere vil nå samarbeide for å redusere matsvinnet i marin sektor i India. Det er nemlig manglende muligheter til å kjøle råvarene og begrenset utnyttelse av restråstoff som er årsaken til at så stor del av de 7 millioner tonn fisk og skalldyr som produseres i landet går til spille.
I Norge er man god på både håndtering og utnyttelse av marine råvarer. I prosjektene ReFood og ReValue, som ledes av SINTEF Ocean, jobbes det med å skape samarbeid mellom norske universiteter og indiske partnere i både sjømatindustri, ved universiteter og forskningsinstitutter, for å redusere matsvinnet.
Et ledd i dette arbeidet er en workshop, som går av stabelen i Mumbai i India i november. Nå etterlyser SINTEF norske industripartnere som ønsker delta. Målet er å identifisere teknologiske og økonomiske muligheter som også bidrar til å redusere matsvinnet.
Ta kontakt med Kristina N. Widell i SINTEF for mer informasjon. Prosjektene er finansiert av midler fra Norge, EU og India.