– Inntil nå har slike membraner ofte blitt brukt ved rehabilitering, men nå ser vi at slike membraner også brukes i nye våtrom i økende omfang, sier forskningsleder Lars-Erik Fiskum ved SINTEF Byggforsk.
Hittil er det produsentene Isola, Mapei og Kiilto som har fått utarbeidet SINTEF Teknisk Godkjenning for foliemembran. SINTEF Teknisk Godkjenning for disse produktene finner du her.
Grundig testing
Foliemembraner testes etter retningslinjer gitt i ETAG 022. Ved prøvingen legges det vekt på systemprøving. Det vil si at det er tettheten til foliemembranen med tilhørende tettedetaljer som rørmansjetter, tettebånd og hjørneløsninger som vurderes.
Les mer om kravene som stilles for å få Teknisk Godkjenning.
Velg produkter med god dokumentasjon
SINTEF Byggforsk er teknisk kontrollorgan, og har god kompetanse både på laboratorieprøving og produktvurdering. Foliemembraner med SINTEF Teknisk Godkjenning oppfyller kravene til produktdokumentasjon i DOK-forskriften, og oppfyller kravene i byggteknisk forskrift (TEK) for de egenskaper, bruksområder og betingelser for bruk som er angitt i godkjenningen.
– Når det gjelder riktig utførelse av arbeid i våtrom anbefaler vi å bruke dyktige fagfolk, samt å følge anvisninger i Byggforskserien og Våtromsnormen, sier forskningssjef Jan Olav Hjermann.