Til hovedinnhold
Norsk English

Nils Brede Moe fikk SINTEF Digitals kommunikasjonspris

Sjefforsker Nils Brede Moe har fått SINTEF Digitals kommunikasjonspris.
Sjefforsker Nils Brede Moe er blitt hele Norges hjemmekontor-ekspert. Nå er han tildelt SINTEF Digitals kommunikasjonspris for 2020.

Nils Brede Moe, som er sjefforsker i avdeling for Systemutvikling og sikkerhet, stakk av med førsteplassen da SINTEF Digital for første gang delte ut sin kommunikasjonspris rett før jul.  

- Det var veldig artig å få prisen. En slik pris viser at formidling er viktig og at det verdsettes. Prisen blir derfor en motivator for videre arbeid mot media. Det er også en anerkjennelse for den jobben gruppen har gjort og den forskningen vi holder på med. Det er tross alt forskningen bak som er grunnlaget for å gå ut i media, så denne prisen motiverer også til enda flere studier, sier Moe.  

- Det er veldig gøy når forskningen blir etterspurt av så mange. Vi hadde nok en del flaks fordi vi jobbet i tre store forskningsprosjekter og fulgte mange team da folk flyttet på hjemmekontoret, legger han til. SINTEF-forskeren og kollegene hans har i mange år forsket på virtuelle team og hvordan det jobbes smart i bedrifter som Spotify, Ericsson og DNV GL. Da alle måtte begynne å jobbe hjemmefra i fjor ble forskningen høyaktuell, og Nils Brede Moe delte villig av sin kunnskap. 

- Et kraftfelt

- Vinneren av SINTEF Digitals kommunikasjonspris er et kraftfelt når det kommer til kommunikasjon. Vedkommende har grepet mulighetene under koronaen og på eksemplarisk vis formidlet at SINTEF Digitals forskere jobber med temaer som er relevante for befolkningen, sa SINTEF Digitals konserndirektør Morten Dalsmo på vegne av juryen da han delte ut prisen. 

I 2020 ville alle ha en bit av mannen som kunne fortelle at hjemmekontor ikke gjør oss mindre produktive hvis det gjøres på en smart måte. Moe delte også ut gode råd for hvordan ledere og ansatte kan innrette seg for å skape gode team hjemmefra. Han holdt foredrag og seminarer, og figurerte i både utenlandske og norske medier. Han ble blant annet intervjuet i Aftenposten, Dagens Næringsliv, Forskning.no, Khrono og Drammens Tidende. Juryen, som besto av SINTEF Digitals kommunikasjonsavdeling og redaksjonsråd, trakk også frem at Moe har bidratt til å få ut viktige budskap ved å benytte sosiale medier på en klok måte. 

Like aktuell i 2021 

- Nils Brede Moe er helt forbilledlig i sin måte å tenke kommunikasjon på. Ved hjelp av hans formidlingsevne har viktige forskningsresultater kommet samfunnet til gode og nådd både ledere og ansatte, slik at alle kan dra nytte av hans råd, sier Morten Dalsmo om vinneren av prisen, som skal deles ut hvert år. Nils Brede Moe har tidligere mottatt, sammen med seniorforsker Darja Smite og Spotify-medarbeiderne Marcin Floryan og Georgiana Levinta, prisen for Best Paper of 2019 av IEEE Computer Society Publications Board for "Spotify Guilds: How to Succeed With Knowlegde Sharing in Large-Scale Agile Organizations". I tillegg fikk han SINTEFs pris for fremragende forskning i 2020. 

Interessen for den prisbelønte sjefforskerens ekspertise ser ikke ut til å ha roet seg i starten av det nye året. Han har allerede skrevet om hvilken lederstil som må til etter korona i Dagens Næringsliv, er intervjuet i VG og har snakket om hvordan du kan få det bedre på hjemmekontoret på NRKP3.

- Det har vært stor interesse også etter jul. Jeg tror det kommer av at folk har forstått at vi trolig ikke er tilbake på jobb før til sommeren. Også har man begynt å se at fremtiden blir hybrid hvor mange antyder at man kommer til å være tre dager på kontoret og to dager hjemme. Å forstå hva en hybrid hverdag vil si for en organisasjon krever ny kunnskap, noe vi kan bidra med, avslutter han.

 

Her kan du lese flere saker der Nils Brede Moe snakker om sin forskning:

 

https://e24.no/karriere-og-ledelse/i/wedeo5/etterlyser-corona-debatt-ingen-tvil-om-at-produktiviteten-gaar-ned-paa-hjemmekontoret 

https://gemini.no/2020/04/ti-rad-for-effektive-moter-pa-nett/ 

https://www.aftenposten.no/kultur/i/zGJW9w/konsentrasjonsvansker-unnasluntring-og-brudd-paa-intimsoner-derfor-bl 

https://gemini.no/2020/03/ny-jobb-i-koronaens-tid/ 

https://gemini.no/2020/03/hjemmekontor-gjor-oss-ikke-mindre-produktive/ 

https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/K3OQPX/fakta-biter-ikke-paa-spekter-sjefen-joacim-lund 

Utforsk fagområdene