Til hovedinnhold
Norsk English

Konferansen Digital fremtid 2024: – Vil gi trygghet og fremtidstro til bedrifter

Trond Runar Hagen, konserndirektør i SINTEF Digital. Foto: Mari A. Mørtvedt, SINTEF
Cyberangrep, teknologisk krigføring, helserevolusjon og behov for kunstig intelligens i industrien. Forskning på fremtidens teknologi er viktigere enn noensinne.
Det siste året har vært tungt for mange, med krig og uro i Midtøsten og Ukraina, krevende tider for industri og næringsliv, og rapporter om høyt sykefravær.
 

 Felles for alle utfordringene er at mange ser til teknologien for å finne løsninger. Da må vi sikre at vi forsker frem de digitale løsningene som er mest relevant for samfunnet vårt, og det må vi gjøre i fellesskap, sier Trond Runar Hagen, konserndirektør i SINTEF Digital. 

Dette er bakgrunnen for at konferansen Digital fremtid arrangeres for tredje gang, tirsdag 29. Oktober på Carls i Oslo. Der møtes samfunnstopper, politikere og forskere for å presentere og diskutere hvordan vi skal få fart på digitaliseringen i Norge. Målet er å dele kunnskap og verktøy som vil gjøre norske virksomheter sterkere, tryggere og bedre rustet for tiden vi nå står ovenfor. 

 Når vi får innspill fra verden utenfor forskningsmiljøene kan vi få nye perspektiver, som igjen fører til samarbeid og innovasjon, sier Hagen og legger til at dette er avgjørende for at Norge skal kunne nå målet i regjeringens digitaliseringsstrategi om å bli verdens mest digitaliserte land. 

 Ingen klarer å innovere og utvikle teknologien vi trenger alene. Vi er helt nødt til å samarbeide. 

Oljefondssjef Nicolai Tangen, digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung, NORCE konsernsjef Camilla Stoltenberg og SINTEFs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv kommer på årets Digital fremtid.

Forskning skaper innovasjon og teknologisk optimisme 

Konserndirektøren ser frem til å ønske velkommen til gjester som oljefondssjef Nicolai Tangen, digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung og konsernsjef i NORCE Camilla Stoltenberg.  

I tillegg byr programmet på et sterkt panel om cybersikkerhet, og flere presentasjoner fra SINTEFs forskere om blant annet hvordan KI kan effektivisere industrien og helsevesenet, og hvordan mikrobrikker kan gi rekordraske svar på din helse.  

 Under konferansen har vi mange ulike representanter på scenen, som gir korte og spissede innlegg om sine ekspertiser. Dette vil gi publikum solid innsikt i hvordan den nyeste teknologien forandrer samfunnet vårt i dag og hvordan det vil kunne endres fremover, sier Hagen. 

Rosende ord fra politikere og næringslivsledere 

I fjor var samfunnstopper som Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberggruppen, Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB, og Karianne Tung, digitaliserings- og forvaltningsminister, blant dem som skrev rosende ord om konferansen på egne LinkedIn-kanaler etter konferansen. Alle er viktige samarbeidspartnere for SINTEF. 

"Viktigheten av kompetanseløft og investering i utvikling, var noe av det vi diskuterte i toppledersamtalen. Og det kjenner vi godt igjen i DNB", skrev Braathen i etterkant av fjorårets topplederpanel.  

"Norge har klart å skape verdensledende og innovativ teknologi innen forsvarsindustrien, maritim industri og energisektoren. Dette får vi til gjennom trekantsamarbeidet: Samarbeid mellom industri, myndigheter og forskning", skrev Håøy på sin LinkedIn-konto. 

Konferansen har de siste årene fungert som en viktig møteplass for aktører på tvers. I 2022 sa en av deltakerne dette i sin oppsummering av konferansen: 

 Dette er ikke en kommersiell salgsarena, men et felles løft. Vi kommer til å snakke godt om dette. 

Inga Strümke, forsker ved institutt for datateknologi og informatikk ved NTNU, var med både i 2022 og 2023. 

 Her samles representanter fra hele næringen, fra tyngre industri til jurister, så man får en anledning til å snakke sammen, sa Strümke. 

Vil du bli  med på årets versjon av Digital fremtid? Se fullstendig program og sikre din billett her: digitalfremtid.net

Kontaktpersoner