Til hovedinnhold
Norsk English

SINTEF inviterer til konferanse om bærekraftig havneomstilling

Illustrasjonsfoto: CCB
På konferansen «Havneomstilling: samhandling for et bærekraftig taktskifte» i Trondheim 13. og 14. november, skal vi dele kunnskap og erfaringer for å realisere fremtidens bærekraftige havnesektor.

Havnesektoren spiller en avgjørende rolle i samfunnets energi- og bærekraftsomstilling, men står ovenfor utfordringer som fordrer mer samhandling på tvers av sektorer og verdikjeder.

– På denne konferansen skal vi fremme slik samhandling ved å tilrettelegge møter mellom havnesektoren og dens brukere, myndigheter, interesseorganisasjoner og akademia, sier forskningsleder Kristin Ystmark Bjerkan i SINTEF. 

Innlegg, diskusjoner og erfaringsutveksling
Konferansen byr på gode innlegg, diskusjoner og erfaringsutveksling mellom aktører i samfunns- og næringsliv som utgjør og berører havnesektoren.

Her vil du blant annet lære hvordan norske, nordiske og europeiske havner har lyktes med sitt omstillingsarbeid, og du får delta i debatter om fremtidens transport- og havnesektor med representanter fra ulike verdikjeder.

Det vil også bli servert smakebiter fra norsk og internasjonal forskning på havnesektorens rolle og virke i energi- og bærekraftsomstilling. 

Frivillige aktiviteter på ettermiddagen
På ettermiddagen på konferansens første dag vil det være mulig å bli med på en guidet omvisning i en av Nordens største middelalderkirker; Nidarosdomen. Eller hva med å slappe av i en varm badstue etter en lang dag innendørs, og kanskje ta seg en iskald dukkert i Trondheimsfjorden?

Du kan også bli med på en gåtur langs havna i Trondheim og få en guidet omvisning som gir deg et innblikk i havnas historie og utvikling opp gjennom tidene.

Konferansen arrangeres som en del av forskningsprosjektet ACES, finansiert av Forskningsrådet.

Les mer og meld deg på konferansen

Kontaktpersoner