Til hovedinnhold
Norsk English

Slik kan vi utnytte naturen for å bekjempe klimaendringer i kalde områder

Seniorforsker Laura Wendling på truger for å sjekke viltkameraer ved Beaver Hollow Outdoor Education Area nær Bayfield, Wisconsin. Foto: Friends of the North Pikes Creek Wetlands
Hvordan kan naturbaserte løsninger hjelpe oss med å tilpasse oss og dempe virkningene av klimaendringer i kalde områder? Dette er tema i en ny podkast.

Seniorforsker Laura Wendling i SINTEF Community var nylig med i podkasten Engineering With Nature, som er et initiativ fra US Army Corps of Engineers (USACE). Her snakket hun om hvordan naturbaserte løsninger kan bidra til å håndtere utfordringer relatert til klimaendringer i kalde områder.

Wendling er spesielt interessert i hvordan klimaendringer påvirker kalde områder. Hun viser til en fersk rapport publisert av Det europeiske miljøbyrået, European Climate Risk Assessment, som fremhever hull i nåværende kunnskap, samt synteserapporten fra FNs klimapanel (IPCC), Sixth Assessment Report, som hun bemerker fremhever virkningene av klimaendringer i den arktiske regionen. 

– Arktis varmes opp med en hastighet som er langt større enn i resten av verden, og det har vært dyptgripende – muligens irreversible – effekter på terrestriske, akvatiske, ferskvanns- og marine økosystemer og kryosfæren, så vel som menneskene som bor i disse områdene. Dette er et område med akutt behov for klimatilpasning, og her kan naturbaserte løsninger spille en viktig rolle, sier hun.

Les mer og sjekk ut podkasten Engineering With Nature Season 7 Episode 12 for å høre mer om naturbaserte løsninger og hvordan vi kan utnytte naturens kraft for å håndtere effektene av klimaendringer i kalde områder.

 

Utforsk fagområdene

Kontaktperson