Til hovedinnhold
Norsk English

Søknadsrush til energisommerjobb hos SINTEF

SINTEF Energi sine sommerforskere 2024 og noen av veilederne deres. Bildet er tatt i forbindelse med Sommerforskerkonferansen i august 2024.
SINTEF Energi sine sommerforskere 2024 og noen av veilederne deres. Bildet er tatt i forbindelse med Sommerforskerkonferansen i august 2024. SINTEF/Daniel Albert
SINTEF Energi var tidlig ute med neste års sommerjobber, og interessen var rekordstor. Hele 369 studenter har søkt på 37 jobber. Det er over 120 flere enn i fjor.

– Dette er et av våre morsomste og viktigste prosjekter i SINTEF Energi, sier administrerende direktør Inge Gran. – At så mange unge og talentfulle studenter ønsker å bidra til en bærekraftig energifremtid, gir både håp og inspirasjon til hele organisasjonen.

Kvaliteten på årets søkere har vært svært høy, og de første kandidatene ble ansatt rett etter søknadsfristen. De fleste søkerne studerer på NTNU, men det er også søkere fra andre norske og europeiske universitet og høgskoler. 

Sommerforskerprogrammet startet for 20 år siden. Det gir studentene mulighet til å jobbe med ekte forskningsprosjekter der de får støtte og veiledning fra SINTEFs forskere. I tillegg deltar de i sosiale aktiviteter gjennom sommeren.

Sommerforskerprogrammet er viktig for rekruttering. Mange tidligere sommerforskere har skrevet prosjekt- og masteroppgaver for SINTEF Energi. Flere har også fått fast jobb etter studiene, sier Gran.

Ivar Bjerkebæk, leder for sommerforskerprogrammet og tidligere sommerforsker selv, fremhever verdien av denne erfaringen.

– Sommerjobbene gir en ekte smakebit på hvordan det er å jobbe som forsker i SINTEF. For min egen del ble jeg overbevist om at forskning er en meningsfull, interessant og utfordrende karrierevei og dette var avgjørende for at jeg valgte å søke fast jobb.

Alle avdelinger i SINTEF Energi tilbyr sommerprosjekter. Prosjektene handler blant annet om elektrisk luftfart, miljøvennlige krafttransformatorer og maskinlæring i kraftnettet. Studentene kan også jobbe med CO₂-fangst, flytende hydrogen, inneklima i veksthus og energilagring. Andre temaer inkluderer havvind, ladeinfrastruktur, cybersikkerhet og energibehov i fremtiden.

– Sommerforskerne bidrar til betydelig fremdrift i våre prosjekter, det er utrolig hva studentene får til i løpet av en sommer når de får muligheten fordype seg i en problemstilling, sier prosjektleder Ivar Bjerkebæk.

Kontaktpersoner