
Kan hydrogenplasma revolusjonere stålindustrien?
Stål er en grunnleggende byggestein i det moderne samfunnet, brukt i alt fra broer og bygninger til biler og elektronikk.
Stål er en grunnleggende byggestein i det moderne samfunnet, brukt i alt fra broer og bygninger til biler og elektronikk.
Det EU-finansierte prosjektet ELECTRA utvikler innovative løsninger for å akselerere overgangen til en klimanøytral industri, med særlig fokus på de energiintensive sektorene sement-, kalk- og papirproduksjon.
Et EU-finansiert prosjekt har som mål å produsere silisium og mangan bærekraftig ved å bruke fornybart hydrogen og gjenbruke karbon.
SINTEF presenterer det siste innen forskningsfronten på hydrogen under EU Hydrogen Week 2024.
Et EU-finansiert prosjekt vil forbedre datasentrenes energieffektivitet og bærekraft ved å transformere energistyringen med innovativ nedsenkingskjøling.
Forsvaret er i dag en storforbruker av fossilt drivstoff. I framtiden kan Forsvarets drivstoff komme fra norske gårder og hogstfelt.
Nyvinningen kan sette fart på nødvendig karbonfangst i en rekke industrier. Teknologien ble nylig demonstrert ved et avfallsforbrenningsanlegg i Bergen, med gode resultater.
DigiPro Centre tar nå ledelsen i et sekretariat som på oppdrag fra Prosess21 skal beskrive muligheter og utfordringer ved digitalisering i prosessindustrien frem mot 2030.
På syv år har én ansatt blitt til 16, og over 150 store og små forskningsprosjekt er gjennomført på Nordvestlandet. Nå satser de lokale forskerne videre når SINTEF Ålesund skifter navn til SINTEF Nordvest.
Prosessindustri, karbonfangst og -lagring og bioteknologi var hovedtemaene på arrangementet Industriløftet på Arendalsuka 2024.
Ved å omdanne restprodukter fra skogbruksindustrien til proteiner for fiskefôr, kan både skogbruk- og fiskefôrindustrien oppnå et mer klimavennlig og høykvalitetsprodukt.
Visste du at den kjemiske industrien praktisk talt forsyner alle andre verdikjeder? Dette inkluderer mat, bygg og anlegg, helse og transport. Men industrien må fornyes i grønn retning. Det jobber vi i SINTEF med.
Klimagasskuttene kommer for sent om vi må vente på dem til alle fly, skip og vogntog er skiftet ut. Derfor er biodrivstoff en av løsningene verden trenger – og ingen “klimabløff”, slik forfatterne av en NRK-ytring vil ha det til.
SINTEF og NTNU har fått støtte fra Forskningsrådets Infrastruktur-program til utvikling av et nasjonalt senter for infrastruktur TEMP (Transition to Sustainable Resource Efficiency in Metal Production and Recycling). Senteret vil ha som målsetting å...
Nå har forskere funnet en ny måte å lage forbruksvarer på. De har utviklet en maskin som kan skreddersy dine hygieneprodukter. Maskinen baserer seg på KI.
Et EU-prosjekt er dedikert til å fremme energieffektivitet gjennom utvikling av innovative og miljøvennlige metoder for korrosjonsbeskyttelse, med mål om å erstatte stål med aluminium.
Vi bør snarest begynne å lage flydrivstoff fra norsk biomasse, som rester fra skogsdrift eller avfall. Både EUs klimamål og faren for handelskriger tilsier det.
Et nytt forskningsprosjekt skal produsere grønn ammoniakk ved å ta i bruk ulike variasjoner av fornybar energiproduksjon.