
Norsk havteknologisenter
Norsk havteknologisenter skal utvikle ny kunnskap og teknologi med havet som fellesnevner. Senteret skal bli det nasjonale kunnskapssenteret for havromsteknologi.
Norsk havteknologisenter skal utvikle ny kunnskap og teknologi med havet som fellesnevner. Senteret skal bli det nasjonale kunnskapssenteret for havromsteknologi.
Målsetningen med prosjektet er å ta i bruk sivil kommunikasjonsteknologi og spesielt 5G i forsvaret og i fredsbevarende operasjoner.
Prosjektet vil fremme realiseringen av merverdier fra nye forsyningskjeder for reservedeler ved bruk av industriell 3D-printing (additiv tilvirkning).
Norsk industri har alle muligheter til å ta internasjonale posisjoner og bli konkurransedyktige på produksjon i det grønne skiftet ved å ta i bruk teknologi. BatNet skaper infrastruktur og kompetanse som bidrar til økt implementering av digitale...
I dette prosjektet utforsker vi hvordan vi kan styre en fysisk minifabrikk, digitalt.
Prosjektet har tre overordnede målsettinger: 1) Evaluere bruk av digitale læringsteknologier i skolene i Malvik kommune, 2) Anbefale hvilke digitale læringsteknologier som møter lærernes og elevenes behov og 3) Vise retning for hvilke nødvendige...
NordIQuEst har som mål å tilby en kvantedataplattform tilpasset behovene til Norden.
Vi undersøker systemløsninger som overvåker fuktforholdene i flate, kompakte tak og som varsler ved unormale og skadelige fuktforhold.
Case Vestre Billingstad
Betongkonstruksjoner i marine miljøer eller brukt i samferdsel og infrastruktur, utgjør en stor verdi for Norge.
Det finnes mange arter i havet, og det er muligheter for at langt flere av de kan finne veien til middagstallerkenen.
Hovedmålet med prosjektet er å foreta et første overslag over det samlede energipotensialet ved bølgeenergiomformere i ny konstruksjon.
Utvikling av karbonisert bunnaske som sementerstatningsalternativ i betong
Rammeverk for systematiske og integrerte teknoøkonomiske og livssyklusvurderinger for informert beslutningsstøtte for bærekraftig utvikling.
Produksjon av sjømat må i dag og i fremtiden kunne dokumentere bærekraft.
I norsk fiskeoppdrett er det behov for biosikkerhet og forutsigbare vannverdier. Det innebærer kontroll med smittestoffer i planlegging og drift, og nøyaktige rutiner og forvaltningsinstrument.
Hystar har som mål å redusere kostnaden på grønt hydrogen, og gjennom prosjektet Autostack undersøker man hvordan en slik kostnadsreduksjon kan oppnås gjennom masseproduksjon av PEM (proton exchange membrane) elektrolyse-stacker. Dagens...
Synergi mellom blå-grønn sektor for resilient biomasseproduksjon og -prosessering til bærekraftige fôringredienser for europeisk akvakultur.
I Remsjø-prosjektet arbeider vi med å teste, dokumentere og videreutvikle en gjenvinnbar sekk for pakking av fisk og reke i samarbeid med våre partnere. Det ses på sjømatens kvalitet etter lagring, HMS om bord i båt og landanlegg, resirkulering og...
Utvikling av nye produkter med redusert klimaavtrykk inn grønn industriell innovasjon, av JSC MADARA Cosmetics
Climate positive circular communities