
Byggenæringen må engasjere seg mer i forskning
Vi trenger en byggenæring som etterspør satsing på forskning fra våre politikere. Og som blir med selv.
Vi trenger en byggenæring som etterspør satsing på forskning fra våre politikere. Og som blir med selv.
Da forskere satte eytracker og pulsmåling på bussjåførene ble de overrasket. Å være bussjåfør stiller høye krav til kognitive ferdigheter og emosjonell stabilitet.
En ny studie viser at bruk av karbonfangst i sementproduksjon kan redusere klimautslippene fra byggeprosjekter betydelig.
Når vinduene blir større, blir renhold en mer komplisert oppgave, også i private hjem. Trygg vindusvask er et krav i TEK, og vi i SINTEF blir stadig kontaktet for å vurdere om kravet er innfridd.
Solcelleanlegg på flate kompakte tak blir stadig vanligere, men krever nøye planlegging og samhandling mellom flere fagmiljøer.
I 2050 må infrastrukturprosjekter være naturpositive, kunne inngå i sirkulære verdikjeder og benytte klimapositive materialer. Det er hovedbudskapet i det nye veikartet for norsk infrastruktur mot 2050.
Vi skal gjøre det enklere for byer å bruke offentlige anskaffelser som strategisk klimatiltak.
Målet er å utvikle, teste og vurdere en grønn turistguide som reduserer miljøpåvirkningen fra turisme.
Vi utvikler et brannsikkert system for bygningsintegrerte solceller (BIPV) som består fasadetesten SP Fire 105.
Vi skal vise hvordan klimatilpasning, fornyelse og bruk av natur i sårbare nabolag kan hjelpe byer og regioner i overgangen mot nullutslipp.
Prosjektet har som mål å endre måten bygninger håndterer energiforbruk på gjennom innovativ sensorbasert styring av ventilasjonssystemer.
Integrering av natur- og arealhensyn i plan- og beslutningsprosesser