SINTEF på Hydrogen Week 2024: Fra forskning til markedsdistribusjon
SINTEF viser frem sine siste hydrogenprestasjoner på EU Hydrogen Week 2024.
SINTEF viser frem sine siste hydrogenprestasjoner på EU Hydrogen Week 2024.
Norge samarbeider med land med lavere økonomiske forutsetninger slik at disse kan bidra til å løse klimaproblemene på måter som er tilpasset deres ønsker og behov.
Etter åtte år med banebrytende forskning nærmere NCCS – det norske forskningssenteret for karbonfangst og -lagring (CCS) seg slutten.
Et nytt kompetansesenter vil gjøre det enklere for bedrifter og forskningsorganisasjoner å få tilgang til teknologi og infrastruktur i Norge og Europa.
Ingen andre enn de nærmeste naboene ville noen gang ha hørt om kjernekraftanlegget Fukoshima - om det hadde vært plassert under bakken.
Pasienter med multippel sklerose (MS) og Parkinson kan bli bedre om de trener med høy intensitet, fordi det aktiverer nervesystemet og gir økt styrke. Nå utvikler forskere en app som skal gjøre treningen mer effektiv på hjemmebane – med...
Mona Mølnvik, forskningssjef ved SINTEF, har blitt utnevnt til OG21 Technology Champion 2024
Å fange lusa før den setter seg på fisken kan forbedre fiskevelferden og redusere behandlingsindusert dødelighet. Nå skal SINTEF Ocean lede et prosjekt hvor det skal undersøkes i hvor stor grad dette er mulig.
Moderne sensorer, droner og satellitter kan hjelpe oss med å varsle ekstremvær og naturfarer, og dermed redusere konsekvensene for kritisk infrastruktur og i samfunnet ellers.
Regjeringen presenterte et vernedokument med mange løse lovnader om ting som er på gang. Prosesser. Vurderinger. Forslag.
Fiskevelferd: Ved hjelp av et digitalt øye og kunstig intelligens har forskere funnet en måte å overvåke laksens pust på. Det kan avsløre om fisken er stresset eller glad.
Kan vi stole tekst og bilder i framtida? Deepfake brukes til uskyldig moro – men også til å påvirke velgere i verdens mektigste land.
Klimaforskere mangler ofte nødvendig informasjon for beregningene sine. En masterstudent bidro til å finne viktige tall fra Afrikas mest befolkningsrike land.
Et urbant fordrøyende tak kan både være et attraktivt uteareal og et instrument for å håndtere overvannet. Men riktig prosjektering er avgjørende.
Bygg- og anleggsnæringen kan kutte store utslipp ved å holde produkter og ressurser i omløp. Da trenger vi insentiver og rammer som legger til rette for at forskningsresultater raskt kan omsettes i skalerbare, sirkulære løsninger.
SINTEF Ocean og Global Centre for Maritime Decarbonization (GCMD) har signert avtaler om felles innsats for å gjøre maritim sektor grønnere. Partnerskapet vil få fart på maritim avkarbonisering.
Forbehandling inngår som en arbeidsoperasjon for mange av reparasjonsmetodene som benyttes ved rehabilitering av betongkonstruksjoner. Ofte er det nødvendig å kombinere flere forbehandlingsmetoder for å oppnå ønsket resultat.
Datainnsamling har nå startet ved to norske elver for å finne ut hvordan man kan forbedre både kraftproduksjon og miljøforhold.