Til hovedinnhold

Kjell Domaas Josefsen

Seniorforsker

Kjell Domaas Josefsen

Seniorforsker

Kjell Domaas Josefsen
Telefon: 930 86 027
Mobil: 930 86 027
Avdeling: Bioteknologi og nanomedisin
Kontorsted: Trondheim

Publikasjoner og ansvarsområder

Publikasjoner

Publikasjon

Effects of type and concentration of salts on physicochemical properties in fish mince

http://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1266699

Cooked minces made from both fresh and frozen haddock with NaCl, KCl, or MgCl2 at concentrations from 0.07 to 0.34 mol/kg fish mince were prepared and analysed for physicochemical properties. The properties of the minces varied both with the type and amount of added salt. Minces added the same molar...

År 2015
Type Tidsskriftsartikkel
Publikasjon

Low salt products. Final report

http://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=SINTEF+A26260

Salt (NaCl) is the world’s most established food additive, because of its excellent preservative effects, the sensorial properties and the increased food processability. In the European countries, 75-80% of salt we consume is hidden in processed foods. The Low salt products project had comprehensive...

Forfattere Aursand Ida Grong Greiff Kirsti Erikson Ulf Gøran Gallart-Jornet Lorena Nebojsa Perisic Achim Kohler Afseth Nils Ofstad Ragni Storrø Ivar Josefsen Kjell Domaas
År 2014
Type Rapport
Publikasjon

Komersielle salterstattere - fordeler og ulemper ved de ulike hovedgruppene

http://www.sintef.no/publikasjoner/publikasjon/?pubid=CRIStin+1065282

I forbindelse med SALTO prosjektet AP1 er er det blitt kartlagt en rekke kommersielle salterstattere for bruk i næringsmidler. Vi har valgt å dele opp salterstatterne i tre hovedgrupper: mineralsalter, laktat og laktatsalter og organiske salterstattere. Sitert: Salt verre inn tobakk, forskning.no, 1...

År 2013
Type Presentasjon
Vis alle publikasjoner