Hvem har hørt om kjernekraft under bakken?
Ingen andre enn de nærmeste naboene ville noen gang ha hørt om kjernekraftanlegget Fukoshima - om det hadde vært plassert under bakken.
Ingen andre enn de nærmeste naboene ville noen gang ha hørt om kjernekraftanlegget Fukoshima - om det hadde vært plassert under bakken.
Moderne sensorer, droner og satellitter kan hjelpe oss med å varsle ekstremvær og naturfarer. Dermed kan de redusere konsekvensene for kritisk infrastruktur og i samfunnet ellers.
Et urbant fordrøyende tak kan både være et attraktivt uteareal og et instrument for å håndtere overvannet. Men riktig prosjektering er avgjørende.
Bygg- og anleggsnæringen kan kutte store utslipp ved å holde produkter og ressurser i omløp. Da trenger vi insentiver og rammer som legger til rette for at forskningsresultater raskt kan omsettes i skalerbare, sirkulære løsninger.
Forbehandling inngår som en arbeidsoperasjon for mange av reparasjonsmetodene som benyttes ved rehabilitering av betongkonstruksjoner. Ofte er det nødvendig å kombinere flere forbehandlingsmetoder for å oppnå ønsket resultat.
Hvordan kan vi øke forståelsen og engasjementet for miljøvennlig arkitektur? Mye tyder på at visualisering ved hjelp av AR kan hjelpe oss.
Integrering av natur- og arealhensyn i plan- og beslutningsprosesser
Hvordan kan vi gjenvinne flere lastestropper av plast? Vi går sammen med stålbransjen og anleggsnæringen for å finne sirkulære løsninger.
SINTEF, NTNU og fylkeskommunene samler erfaringer og utvikler ny kunnskap om rehabilitering av lavtrafikkerte veger.
Vi ser på elektrifisering av maskiner og samspillet mellom energietterspørsel, forsyning og nett.
Prosjektet skal redusere avfallsmengden i VVS-bransjen ved å tilrettelegge for mer ombruk gjennom å utvikle metoder for vurdering og dokumentasjon av brukte/returnerte plastrør.
Fra høyteknologisk materialkartlegging til databaser for sirkularitet