Denne teknologien lar deg sanse og oppleve arkitektur – som ikke finnes
Hvordan kan vi øke forståelsen og engasjementet for miljøvennlig arkitektur? Mye tyder på at visualisering ved hjelp av AR kan hjelpe oss.
Hvordan kan vi øke forståelsen og engasjementet for miljøvennlig arkitektur? Mye tyder på at visualisering ved hjelp av AR kan hjelpe oss.
Klimaregnskap for bygg er et effektivt verktøy for å nå klimamålene. Nå må kravene følges opp med politikk.
Et nytt verktøy for vurdering av naturbaserte løsninger vil gjøre kommunene i stand til å ta bedre beslutninger når det gjelder klimatilpasning.
For at de skattene som ligger i våre bygg fortsatt kan brukes trygt videre i sitt neste liv, bidrar SINTEF med sin ekspertise inn i Digital plattform for ombruk av byggematerialer.
Vi må tenke nytt for å få unna alt vannet som kommer til å komme. Nå er en ny kombinert infiltrasjons- og fordrøyningsløsning testet i fullskala på Torvet i Trondheim.
For første gang i Norge er det utviklet en metodikk for hvordan en kan planlegge for nullutslipp i hele områder, ikke bare for hus.
Hvordan kan vi gjenvinne flere lastestropper av plast? Vi går sammen med stålbransjen og anleggsnæringen for å finne sirkulære løsninger.
SINTEF, NTNU og fylkeskommunene samler erfaringer og utvikler ny kunnskap om rehabilitering av lavtrafikkerte veger.
Vi ser på elektrifisering av maskiner og samspillet mellom energietterspørsel, forsyning og nett.
Prosjektet skal redusere avfallsmengden i VVS-bransjen ved å tilrettelegge for mer ombruk gjennom å utvikle metoder for vurdering og dokumentasjon av brukte/returnerte plastrør.
Fra høyteknologisk materialkartlegging til databaser for sirkularitet
Sammen med Mibau Stema Norge og NCC Industry forsker vi på steinmaterialets innvirkning på kvaliteten og levetiden til asfaltdekker.