Til hovedinnhold
Norsk English

Er du verneombud eller AMU-medlem? Da ønsker vi ditt svar!

Foto: Getty Images
Gjennom to forskningsprosjekter skal SINTEF undersøke hvilke erfaringer verneombud og medlemmer i AMU har med HMS-opplæring. Svarene vil bidra til ny kunnskap om HMS-opplæring i norsk arbeidsliv.

Med utgangspunkt i to forskningsoppdrag, for henholdsvis LO og Arbeidstilsynet, gjennomfører SINTEF i disse dager en spørreundersøkelse som undersøker hvilke erfaringer verneombud og medlemmer i AMU (arbeidsmiljøutvalg) har til dagens HMS-opplæring og hvilke ønsker og råd de har til den fremtidige opplæringen i rollene.  

Alle verneombud, hovedverneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg (AMU) i Norge inviteres til å delta. Invitasjonen gjelder også for de som ikke lengre befinner seg i en slik rolle, men har vært det i løpet av de siste fem årene.  

Ved å delta i undersøkelsen bidrar du til økt kunnskap om HMS-opplæringen i Norge og til å styrke arbeidsmiljøarbeidet og verneombudsordningen i norsk arbeidsliv.  

Trykk her for å komme til undersøkelsen 

Kunnskapen som kommer frem, skal brukes for å vurdere behov for tiltak for å styrke HMS-opplæringen for verneombud og AMU-medlemmer i Norge. 

Undersøkelsen er anonym, og det er frivillig å delta. Det tar ca. 15 minutter å fylle ut svarene. Resultatene fra undersøkelsen vil bli publisert i åpne SINTEF-rapporter og inngå i vitenskapelige publikasjoner. 

Mer informasjon om prosjektet er tilgjengelig her.  

Prosjektinformasjon

Prosjektvarighet:

07.05.2024 - 01.03.2025

Kontaktperson:

Marte Pettersen Buvik

Utforsk fagområdene

Kontaktpersoner